Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3007Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Vecini de pe planeta

Planuri NATO de la summit-ul de la București, uitate în patul amantei


Plăcerile în politică și în amor se plătesc

38 de ani, păr lung, chip angelic, decolteul cel mai fotografiat din Canada și un trecut furtunos în patul boss-ilor bandelor de motocicliști: aceasta este Julie Couillard, femeia care a pus capăt strălucitei cariere a ministrului canadian de externe, Maxime Bernier, potrivit La Stampa.

Drama politică s-a consumat luni noaptea când Couillard a apărut pe ecranele TVA din Quebec pentru a anunța țării că "Maxime a venit la mine acasă, a lăsat hârtii ale guvernului și apoi a plecat". Documentele în chestiune erau rapoarte top-secret ale summitului NATO desfășurat la București, în aprilie și, potrivit unor indiscreții, priveau și folosirea soldaților canadieni în Afganistan. Premierul conservator Stephen Harper a fost furibund și câteva ore mai târziu Bernier își dădea demisia printr-o scurtă mărturisire: "Sunt singurul vinovat de violarea securității naționale".

Lucrul care agravează eroarea lui Bernier, starul politic de 45 de ani de la Quebec, este identitatea femeii pe care a avut-o alături încă din ziua depunerii jurământului, în luna august, la Ottawa, când aceasta s-a prezentat la Rideau Hall cu un decolteu considerat "prea atrăgător" de protocol iar de atunci se află în centrul atenției tabloidelor. Bernier a prezentat-o pe Julie drept "tovarășă de viață" și de atunci a dorit mereu să-i fie alături ca "soție" la o multitudine de evenimente oficiale, printre care și întrevederi la Kabul cu Hamid Karzai, pentru a discuta despre lupta împotriva corupției și războiul împotriva talibanilor. Problema este că angelica Julie nu este o tânără ca oricare alta, deoarece a fost mult timp una din femeile cele mai disputate printre boss-ii violentelor "biker-gangs" pe care poliția canadiană îi urmărește cu ajutorul investigatorilor de elită ai poliției din "Wolverine Squad". Și-au disputat-o, în anii '90, exponenți de primă mărime a două bande rivale: Stephane Sirois, mâna dreaptă a șefului Hells Angels Maurice «Mom» Boucher, în prezent închis pentru omucidere, și GillesGiguere, omul de încredere al "Rechinului din Montreal" Robert Savard, mort în 1996, într-un schimb de focuri. La început, Julie a stat cu Giguere, împreună cu care a fost chiar arestată, în 1995, într-un apartament plin cu droguri, dar ulterior a avut câștig de cauză Sirois, care s-a îndrăgostit de ea în asemenea măsură încât a decis să rupă cu Hells Angels, în 1997, când a hotărât să se însoare cu ea. Hells Angels nu agreau această căsătorie deoarece o considerau pe Couillard compromisă cu "Rechinul din Montreal", precum și amanta unui informator al poliției.

Poate că ultimul aspect a ascuns ceva adevăr dacă doi ani mai târziu ea a fost cea care l-a determinat pe Sirois să colaboreze cu "Wolverine Squad", contribuind la strângerea dovezilor împotriva traficului cu droguri care ducea la Boucher. Rezultatul a fost compromiterea căsătoriei iar Couillard a fost nevoită să fugă pentru a se salva de furia celor de la Hells Angels, care au condamnat-o la moarte punând chiar o recompensă pe capul ei. Cum a fost posibil pentru ex-femeia "biker-gangs" să lase toate acestea în spate reușind să ajungă la brațul lui Bernier în Rideau Hall este un mister care îi pasionează pe canadieni și face curioasă chiar și poliția. Cât despre serviciile secrete, preferăm să nu vorbim…

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU