Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2992Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Vecini de pe planeta

Prostituția, autoconducere și autogestionare


Apartamentul iubirii, cuibușor de nebunii cu ora

În cartierele centrale dar și periferice ale orașului Milano se extinde tot mai mult o rețea comercială care face zilnic noi prozeliți. Aici există o concentrare imobiliară de "case cu orele" încât ți-ai putea închipui de-acum străzile goale, dar de fapt sunt și acelea pline cu prostituate, travestiți, băieți de viață, mai ales români.

"Cererea de sex contra cost este foarte mare, tot mai mare - afirmă Francesco Messina, șeful echipei mobile a Carabinierilor din Milano unde recent a fost descoperită o rețea de câteva zeci de apartamente pe care agenți imobiliari le închiriau unor prostituate care se autogestionau", notează ziarul La Repubblica. Apartamentul iubirii, cu două camere, pare, la prima vedere, a fi locuit de o studentă sau de o tânără aflată la începutul vieții ei de single: mobilă Ikea, lumânări parfumate cu esență de santal, reviste pentru femei și de fitness așezate pe o masă, ușa întredeschisă de la bucătărie prin care se zărește un pachet de cereale și o sticlă cu apă. După care, intrând în dormitor, înțelegi totul: saltele, bice, evantaie, creme, unguente, și peste tot lumânări și o vază de sticlă în formă cilindrică plină cu prezervative.

În noul cadru toponomastic al sexului contra cost și la domiciliu există adrese care nu prevăd plăcuțe, sau cel puțin nu imediat. Pentru a ajunge la ele, fie că este vorba de o casă "dotată", de un hotel cu camere rezervate, un centru de înfrumusețare, o saună, trebuie mai întâi să navighezi pe Internet, dar adresele acestor bordeluri sunt numeroase: www.gnoccatravel.com, care este destul de eficient, sau RosaRossa.com, Chiamami.it, etc. Se pare că, potrivit unor estimări recente, numărul prostituatelor ar fi de 130.000, dintre care 50.000 sunt imigrate, 3.000 minore, 5.000 cele aduse în stare de sclavie. 65 la sută dintre ele afirmă că lucrează pe stradă, dar ele mint în cele mai multe cazuri pentru a evita perchiziții și sechestre, 29 la sută lucrează în hoteluri, iar restul primesc clienții în apartament.

În bordelurile moderne milaneze recent descoperite clienții plăteau până la 2.000 de euro pentru o oră de sex. "Astăzi prostituatele sunt tot mai bine organizate - mai afirmă Francesco Messina -. Majoritatea dintre ele folosesc apartamentele. Numărul clienților este în constantă creștere, iar pentru a satisface cererile se multiplică oferta". Nu se mai fac excursii în Cuba, sau în apropiata Lugano, nici călătorii sex low cost. Milano este ca și Budapesta și Praga, un oraș care oferă locuri sigure unde poți cumpăra amorul.

A avut loc chiar o schimbare socială a prostituției. La ora actuală, pe străzi se văd doar prostituatele care au un proxenet în spate, respectiv albaneze, românce, nigeriene, dar cine vrea să se debaraseze de proxenet, cine vrea să câștige și reușește să se autogestioneze, închiriază apartamente și lucrează acolo. Fără să depindă de metrese mascate în spatele unor agenții pentru fotomodele sau a saloanelor de înfrumusețare, prostituatele se închid între patru pereți, sunt întreprinzătoare pe cont propriu și câștigă până la 5.000 de euro pe săptămână.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU