Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2986Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Vecini de pe planeta

Foaia de inventar a lui Medvedev


Stindardul, aeronava și valiza nucleară

Miercuri, 7 mai, Dimitri Medvedev a preluat de la Vladimir Putin nu doar fotoliul prezidențial. Împreună cu acesta, Medvedev va deține site-ul Kremlin.Ru, precum și toate celelalte atribute ale puterii prezidențiale, notează cotidianul rus Strana.

Site-ul oficial al președinției ruse, Kremlin.Ru, a fost înnoit încă înainte de orele 12.00, când Medvedev a fost învestit în mod oficial în funcția de președinte. Imediat după inaugurare, site-ul s-a ămbogățit cu primele fotografii ale lui Medvedev în calitate de președinte. Imediat, pe site au apărut biografia noului președinte, citate din discursurile lui, în care Medvedev povestește despre sine, precum și un album foto. În schimb, informațiile despre Administrația prezidențială nu au fost încă înnoite, nefiind deocamdată cunoscut cine o va conduce.

De altfel, în afară de site, noul președinte a mai primit și stindardul prezidențial, valiza nucleară și aeronava nr.1, adică toate atributele puterii prezidențiale. Stindardul (drapelul) președintelui rus reprezintă un drapel național al Rusiei, în mijlocul căruia este imprimată stema aurită a Rusiei. Stindardul este tivit cu aur. De asemenea, pe brațul steagului este montat un mâner metalic, având incrustat pe el numele, prenumele și patronimul președintelui Rusiei, precum și perioada șederii acestuia în funcție. După rostirea jurământului, stindardul este plasat în cabinetul de lucru al președintelui, iar un duplicat este arborat deasupra reședinței prezidențiale de la Kremlin. În afară de aceasta, stindardul este arborat pe mijloacele de transport cu care se deplasează președintele. De altfel, la ceremonia de inaugurare Dmitri Medvedev a sosit cu ultimul model al limuzinei Pullman, pe care nu era încă arborat stindardul prezidențial. Totuși, imediat după ceremonie, stindardul a fost fixat de aripa dreapta a automobilului, precizează cotidianul rus.

În ceea ce privește valiza nucleară a președintelui Federației Ruse, ea este parte integrantă a sistemului automatizat ce dirijează forțele nucleare strategice Kazbek. În valiză se păstrează codurile cu ajutorul cărora este pus în funcțiune arsenalul nuclear. Practic, prin intermediul ei se face legătura între Comandantul Suprem și Forțele de rachetă cu destinație strategică. O valiză nucleară se află la șeful statului, alta - la ministrul apărării, și încă una la șeful Statului Major al Federației Ruse. Persoanele care îi însoțesc pe liderii ce au asemenea valize se numesc operatori. Potrivit instrucțiunilor, operatorul este dator să se afle în apropierea imediată a proprietarului.  Referitor la aeronava nr.1, Strana precizează că președintele Rusiei este deservit de Compania transportatoare de stat Rossia. În dotarea parcului aviatic prezidențial se află patru aeronave: IL-96-300, IL-62, TU-154, IAK-40. În perioade diferite, aceste avioane au fost dotate cu sistemele de securitate și de comunicare necesare. Condițiile create la bordul acestor aeronave asigură condiții optime pentru o activitate profesională continuă și pentru odihna președintelui, în timpul unor zboruri de orice durată.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU