Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3166Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Editorial

Țara, o miză pierdută la poker

articol de: Radu Tudor
Țara, o miză pierdută la poker
 

Cacealmaua desemnării primului ministru pentru imposibila coaliție PSD/PC - PDL ne demonstrează, încă odată dacă mai era nevoie, că președintele Traian Băsescu e unul din cei mai mari farseuri din istoria politică a României. Creditat de populație pentru moralitate și încredere, actualul șef al statului tratează țara ca pe o miză într-un meci de poker în care domnia sa poate câștiga chiar și prin cacealma.

După atâtea discuții, după nașterea cu forcepsul a unui parteneriat între doi mari
adversari politici, președintele și-a mai asumat o misiune imposibilă. Desemnarea ca prim ministru a lui Theodor Stolojan a fost primită cu reținere de mediile politice și jurnalistice care vedeau în acest gest un joc riscant. Retragerea din 2004 a lui Stolojan, lacrimile prezidențiale, acea uriașă farsă care i-a permis lui Băsescu să devină candidat la președinție. Și în mod firesc, majoritatea se gândea dacă nu cumva Stolojan o fi bolnav și acum, dacă rezistă psihic și dacă acceptă că adevăratul centru decizional este la Cotroceni. Și a venit marea lovitură.
Duminică seara la ora 18 Parteneriatul pentru România PSD/PC - PD-L se semnat. Luni la ora 11,30, Stolojan anunță în ședința Consiliului Director al PD-L că se retrage din funcția de premier desemnat. Stupoare în Parlament, prin partidele politice, la televiziuni. Toți liderii urcă dealul Cotrocenilor, pentru a lua lumină. Marele jucător de poker, convins că diversiunea pe care a pus-o la cale s-a realizat pe deplin, în propune prim ministru pe Emil Boc. Marele politician mameluc, cel care are impresia că este conducătorul PD-L. Jocul acesta foarte dăunător țării pe fondul crizei ne reamintește că în fruntea statului român se află un personaj sucit. Unul pentru care țara e numai bună de pus gaj la un joc de cărți, pe voturi la negru.
Marele maestru al minciunii și diversiunilor politice își face în continuare numărul. De data asta, numărul fraierilor a crescut simțitor. Peste 70 la sută dintre cei care au votat pe 30 Noiembrie sunt acum luați la mișto și batjocoriți cu joaca de-a premierul unei țări aflate în criză economică. Cine a crezut vreodată în sinceritatea și seriozitatea mitomanului politic Traian Băsescu, are acum prilejul să se uite în oglindă și săși reafirme încrederea nestrămutată în cel mai popular politician al țării. Eu personal cred că actualul șef al statului este un om instabil emoțional și politic, ce a ajuns să facă enorm de mult rău României prin tratarea acestei țări și a populației drept cârpe de șters pe jos și material de manevră pentru cacealmalele sale politice. 

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

liliana:
schimbati fotografia! va implor!
fac criza de nervi cind vad fotografia domnului astuia zile in sir, mai schimbati o! daca ar fi fost macar mai fotogenic!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU