Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2936Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Editorial

Interesul României și provocarea unității

articol de: Bogdan OLTEANU
Interesul României și provocarea unității
 

Mult timp, după 1989, România s-a confruntat cu un fenomen aspru criticat la acea vreme de către analiștii politici interni și externi și, ulterior, sancționat de către cetățeni: limbajul dublu. Ne aducem aminte cum reprezentanți ai fostului FSN practicau cu obișnuință duplicitatea. De exemplu, în relațiile externe afirmau că România dorește privatizarea și transformarea într-o economie de piață, în timp ce în interior încurajau slogane de tipul "Nu ne vindem țara." Și toate acestea aveau drept cauză demagogia, populismul și teama de a nu pierde voturi. Iată că acum, Traian  Băsescu dovedește că rădăcinile sale feseniste sunt mult mai puternice, că aplecarea sa către manipularea și populism îl fac să treacă orice fel de bariere ale bunului simț, ale uzanțelor în relațiile publice.

Astfel, acesta uită că nu mai este comandant de vapor, ci șef de stat, că în această calitate trebuie să reprezinte României în relația cu partenerii externi. În timp ce Guvernul se află în negocieri cu Comisia Europeană, Traian Băsescu, în loc să susțină poziția și interesele României așa cum îi este datoria, se așează împotriva lor. Dacă acesta ar fi citit vreodată o carte despre istoria Uniunii Europene ar fi aflat că niciodată din 1957 și până în prezent un președinte sau un prim-ministru nu a vorbit împotriva țării sale în cadrul procesului european. Dar Traian Băsescu nu citește niciodată nimic...

Ura lui Băsescu față de Guvern îl face să lovească în România, lipsind-o de poziții și de forțe de negociere. Și lui îi revine întreaga responsabilitate politică și materială pentru orice posibile consecințe ale acestei trădări a interesul național. Dacă în trecut ne confruntam cu o duplicitate a limbajului, iată că acum trebuie să facem față unui fenomen mult mai nociv pentru România: duplicitatea acțiunii. Cel care declară în interiorul țării că este preocupat de soarta românilor, lovește în România, în plan extern, prin faptul că subrezește poziția țării în raporturile cu partenerii săi europeni.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU