Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2918Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Editorial

Kosovo - o nouă platformă de politică internă

articol de: Bogdan Olteanu
Kosovo - o nouă platformă de politică internă
 

Situația regiunii Kosovo, atât de mediatizată în ultimele zile, pare a fi, la prima vedere, o chestiune de politică externă. Cu toate acestea, toate posturile de televiziune, precum și presa scrisă a folosit în dezbaterile create analiști recunoscuți pentru expertiza lor în politică internă. De ce ? Răspunsul este unul relativ simplu. Situația generată de proclamarea independenței Kosovo a reprezentat pentru majoritatea partidelor parlamentare un bun prilej de repoziționare a strategiei publice interne. Aproape toți au văzut în această chestiune o situație importantă de exploatat în politica internă. Mai mult, după ce alegerile europarlamentare au aruncat PRM într-o tăcere apatică, acum vocea acestui partid se face din nou auzită pentru că liderii lor identifică o nouă platformă de expresie a valențelor naționaliste ce îi caracterizează.

Din teama de a nu pierde momentul, rând pe rând lideri ai partidelor parlamentare s-au perindat pe la dezbaterile televizate exprimând puncte de vedere care de multe ori nu spuneau nimic concret, dar care arătau evidența speculării unui posibil beneficiu electoral. Pentru aceste partide singurul scop urmărit este unul legat de votul românilor pentru alegerile din acest an. Singurul partid responsabil în freamătul mediatic și politic generat de declararea independenței Kosovo, pot spune fără a greși, că a rămas Partidul Național Liberal.

Acesta poartă responsabilitatea guvernării și știe că nu își poate permite luxul, pe care numai un partid de opoziție îl are, de a declara doar pentru a stârni interesul mediatic. PNL și-a îndeplinit misiunea în mod onorabil, susținând politica Guvernului în această privință și adoptând o atitudine calmă și responsabilă. Liberalii au înțeles că românii nu mai pot fi păcăliți cu declarații ce caută senzaționalul, că votul lor din acest an va fi unul dat pentru performanța economică și politică a Guvernului.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU