Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3384Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Dosarele X

Hodorkovski își prezice închisoarea pe viață

Fostul magnat al petrolului și ex-patronul companiei Iukos, Mihail Hodorkovski, acuzat într-un al doilea proces de deturnare de fonduri, spălare de bani și legalizarea profitului obținut pe căi ilegale în beneficiu propriu, privește cu pesimism la viitor și își prezice petrecerea restului vieții în închisoare, relatează luni antena rusă a Deutsche Welle.
Într-un interviu apărut în ultimul număr al publicației germane Focus (Munchen), Hodorkovski, în vârstă de 45 de ani, consideră că, la finalul celui de-al doilea proces al său, aflat în prezent în derulare la un tribunal din Moscova, va fi condamnat la închisoare pe viață. 'Mă vor ține în închisoare până o să mor', a spus răvășit omul de afaceri, care susține că nu mai are nicio speranță într-un proces corect și un verdict echitabil, întrucât, în opinia sa, actualei puteri de la Moscova îi convine mai mult ca el să rămână după gratii.Pe vremuri unul din cei mai bogați oameni din Rusia, astăzi îmbrăcat în zeghe, Hodorkovski a declarat, în interviul pe care l-a acordat în prezența avocatului său, că la originea celui de-al doila proces al său se află înalți responsabili din serviciile secrete, care au legătură strânsă cu actualul premier rus Vladimir Putin. Criticând lipsa de independență a justiției ruse, omul de afaceri a opinat că toate reformele din justiție de până acum au avut un caracter fragmentar și nu au dus la nicio schimbare reală. De aceea nici nu își pune mari speranțe în promisiunile președintelui Dmitri Medvedev de a consolida sistemul juridic din Rusia.'Până la o independență a justiției mai e lungă cale de parcurs', remarcă el, cu pesimism.
Hodorkovski a fost deja condamnat în 2005 la opt ani de închisoare pentru fraudă fiscală și escrocherie. Într-un nou proces, care a început în luna martie a.c., el este acuzat, alături de fostul său asociat, Platon Lebedev, că ar fi deturnat peste 20 de miliarde de dolari și ar fi fost implicat in spălarea de bani. Potrivit presei ruse, dacă va fi găsit vinovat el ar putea fi condamnat la 15 - 27 de ani de detenție, peste cei patru pe care îi mai are de ispășit în urma condamnării pronunțate în 2003, pentru evaziune fiscală. Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU