Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3227Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Dosarele X

Reuniune a exorciștilor în Sicilia, 'paradisul diavolilor'

Sicilia este cunoscută ca 'insula paradis a diavolilor', iar reuniunea preoților și călugărilor exorciști desfășurată zilele trecute la Bagheria, lângă Palermo, sub patronajul episcopului local Paolo Romeo, pare a confirma această definiție, relatează un reportaj publicat marți de cotidianul Corriere della Sera.În Sicilia se află nu mai puțin de 20 din cei 100 de exorciști autorizați de Biserica Catolică Italiană, iar Conferința Episcopală Siciliană este singura care promovează formarea permanentă a exorciștilor pentru a se putea lupta cu toate forțele pe frontul confruntării cu Satana, subliniază Corriere della Sera.

'Vă mulțumesc pentru munca voastră și pentru că vă căliți în combaterea răului', le-a spus exorciștilor episcopul Paolo Romeo, iar monseniorul Renzo Levatori, de la Universitatea Pontificia Urbaniana, a ținut la reuniunea de la Bagheria un ciclu de conferințe cu atestat de prezență, explicând în lecțiile sale că 'diavolul, care este printre noi, se folosește de foarte multe ori de strategia răspândirii convingerii că nu există'. Cel mai cunoscut exorcist din Sicilia este fratele Benigno (nu ar fi avut cum să se numească altfel, notează reporterul Corriere della Sera), care locuiește chiar în orașul familiei Corleone și al faimoșilor capi mafioți Riina și Provenzano. Întrebat de reporter dacă Mafia este o formă de exprimare a Satanei, fratele Benigno subliniază că aceasta nu este o manifestare diavolească, ci numai fructul 'alegerii unor drumuri greșite'.Și tot el oferă explicația pentru concentrarea exorciștilor în Sicilia, care are legătură nu cu prezența Mafiei, ci cu faptul că atât Paolo Romeo, cât și predecesorul său, cardinalul De Giorgi, au susținut necesitatea formării permanente a celor care se ocupă de exorcizări, spre deosebire de restul Italiei unde este mai răspândită practica 'exorcizărilor' pe cont propriu, amatoristice.

Satana se manifestă cum a făcut întotdeauna în trecut și cum o va face și în viitor. Astăzi mai mult ca niciodată trebuie urmărite cu atenție vrăjitoarele, sectele demonice', muzica și moda satanistă', afirmă fratele Benigno. Din prelegerile susținute la Bagheria ar reieși că femeile și tinerii sunt victimele preferate ale Satanei, însă fratele Benigno subliniază că trebuie 'profesionalism' pentru a face diferența între prezența demonilor și patologiile psihiatrice. 'Posedările totale sunt foarte rare, mult mai frecvente sunt cazurile așa-ziselor 'chinuieli', iar de cele mai multe ori ne aflăm în fața unor cazuri de dublă personalitate', arată decanul de vârstă al exorciștilor sicilieni.

Iar în acest front împotriva Satanei sunt mobilizați nu numai responsabilii Bisericii Catolice, ci și laici și chiar medici sicilieni. Alături de preoții exorciști este și Sergio Zappala, medic de familie în localitatea Borgetto, cu 1.500 de pacienți în portofoliu, care a fost convins de existența posedărilor satanice în urmă cu patru ani.
'Aveam o pacientă mereu bolnavă, dar analizele ei medicale, repetate, nu indicau nicio suferință. A început să se simtă bine numai după intervenția unui exorcist. Din acel moment am înțeles că mie îmi lipsea ceva, pentru că nimeni nu îmi explicase că pe lângă bolile corpului mai sunt și altele. Acum colaborez permanent cu preoții exorciști', spune medicul, convins că diavolul se poate afla în spatele oricărei boli.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU