Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3200Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Dosarele X

Al Pacino face dezvăluiri

Lawrence Grobel ste singurul ziarist în fața căruia Al Pacino, care este alergic la ­microfoane, și-a deschis inima de-a lungul anilor. Cunoscutul actor american i-a făcut dezvăluiri inedite: la 11 ani fuma marihuana și a fost alcoolic până după vârsta de 30, notează ziarul Las Provincias.
Relația vedetelor cu ziarștii se bazează pe neîncredere reciprocă. Actorii preferă confruntarea cu presa și reportofonul doar când își promovează filmele și doresc să-și vândă ultima apariție. La aceasta sunt obligați prin contract. Puținii fericiți cărora li s-a făcut onoare de a li se acorda un interviu trebuie să se limiteze la întrebările obișnuite: ce i-a determinat să accepte rolul, cum au fost filmările și ce părere au despre minunații săi colegi... De multe ori ziariștii acceptă chiar să semneze un acord în baza căruia se angajează să nu pună întrebări despre viața personală a actorului...
Lawrence Grobel l-a intervievat prima dată pe Al Pacino în 1979. Și au devenit prieteni. Joacă tenis în fiecare săptămână iar familiile lor își petrec vacanțele împreună. Este singurul ziarist în fața căruia actorul, care este alergic la microfoane, și-a deschis inima de-a lungul anilor. Grobel, redactor șef la revista Playboy și colaborator la ziarul The New York Times și revista Rolling Stone, a recompilat la rubrica Convorbiri cu Al Pacino câteva din aceste mărturisiri. A ieșit ceva de genul unor memorii pe care protagonistul filmului 'Nașul' nu le va scrie niciodată.

Tonul admirativ al lui Grubel nu l-a împiedică totuși să folosească un ton ­inchizitoriu, combinat cu impertinența de a fi prieten cu actorul. Al Pacino a crescut într-un apartament modest din Bronx pe care l-a împărțit cu alte nouă persoane. Tatăl lui a părăsit familia când el era încă bebeluș. La 11 fuma marihuana, iar la 13 bea deja ca un adult. A lucrat ca vânzător, curier, casier la un supermarket, a împărțit ziare, a lustruit pantofi și a cărat mobilă, 'munca mea cea mai grea', recunoaște el. Deși a fost un copil neastâmpărat la școală a ajuns chiar să fie plasat într-o clasă de copii cu probleme ­speciale - a fost considerat elevul cu cele mai mari șanse de a reuși în viață, datorită talentelor sale actoricești. Visa să ajungă jucător de beisbol, dar îl adora pe James Dean. Prima dată când s-a prezentat la ­celebrul Actors Studio condus de Lee Strasberg a fost respins, dar nu s-a dat bătut. Îl plictiseau tehnicile de predare. 'Ce puteam să învăț de la Stanislavsky? El era rus, iar eu din Bronx'. Patru ani mai târziu legendara academie de teatru, nu numai că l-a ­acceptat, dar i-a și împrumutat bani de chirie. Al Pacino avea 31 de ani când a atras atenția criticilor pentru rolul său din 'Panic in the Needle Park' /1971/. Recunoaște că atunci când a văzut prima dată filmul era beat criță. Erau vremurile când 'înota, ­încercând cu disperare să iasă din apă'. 'Era ca și cum ași fi avut lentilele aburite, sau parbrizul plin de apă, ia ștergătoarele nu funcționau '. Jură totuși că niciodată nu a consumat droguri. Legenda avea să vină mai târziu, odată cu rolurile sale din: ­'Serpico', 'Dog Day Afternnon' 'The ­Godfather' și 'Crusing'.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU