Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2936Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Dosarele X

Așa funcționează motorul german al Europei!


Caricaturile cu Mohammed în toate ziarele

Ministrul german de interne are și el o problemă: vrea caricaturile lui Mohammed în toate ziarele europene!

Ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, este de părere că toate ziarele din Germania și Europa ar trebui să publice controversatele caricaturi ale profetului Mohammed, acesta fiind, potrivit lui, un semn al libertății presei, scrie ziarul german Berliner Morgenpost.
Schaeuble (CDU-creștin-democrați) a afirmat în paginile revistei germane Die Zeit că apreciază faptul că ziarele daneze au republicat caricaturile. De fapt, toate ziarele europene ar trebui să publice aceste caricaturi, la care să adauge explicația că: Le considerăm de proastă calitate însă uzul libertății presei nu este un motiv pentru a reacționa violent, spunea ministrul german de interne. Motto-ul valabil aici este: Nu ne lăsăm divizați. Ministerul german de interne a vrut să scoată în evidență faptul că Schaeuble nu ar fi chemat la o publicare a caricaturilor lui Mohammed în toate ziarele europene ci s-a pronunțat în favoarea principiului libertății presei, așa cum declara purtătorul de cuvânt al ministerului, Stefan Paris.

Ziarele daneze de mare tiraj au republicat la mijlocul lui februarie controversatele caricaturi ale profetului Mohammed, reprezentat cu o bombă pe cap, ca o reacție la descoperirea unor planuri de asasinat. Republicarea caricaturilor a produs proteste printre altele în Sudan, proteste la care au participat mii de persoane. Demonstranții s-au adunat acolo în centrul capitalei Khartoum și au strigat Jos cu Danemarca și Îl vom apăra pe profetul nostru. Organizatorii au luat în calcul o participare de un milion de oameni.
În Egipt, a fost interzisă inclusiv vânzarea ziarelor germane și anume a revistei Die Welt și a ziarului Frankfurter Allgemeine. Motivul a fost publicarea în revista Die Welt a caricaturii lui Mohammed purtând un turban în formă de bombă. Frankfurter Allgemeine publicase o zi mai târziu, pe prima pagină, o fotografie prezentând primele pagini ale unor ziare daneze, pe care se puteau vedea caricaturi ale lui Mohammed. În Danemarca s-a înregistrat un val de violențe, tinerii musulmani imigranți recurgând la incendieri. Schaeuble s-a arătat convins că importanța religiei nu se va reduce în deceniile următoare. "În lumea secolului al XXI-lea, religia își va păstra o importanță majoră și asta în mod sigur nu doar în ce privește islamul. Oamenii vor ajunge la concluzia că fără religie nu o pot duce la capăt", afirma Schaeuble.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU