Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5876 > Religie Nr. 5876 de vineri, 17 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie  

Vindecarea slăbănogului din Vitezda

Duminica a 4-a după Paști

Vindecarea slăbănogului din Vitezda

Ev. IOAN 5, 1-15


1. După acestea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim.

2. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreiește se numește Vitezda, având cinci pridvoare.

3. În acestea zăceau mulțime de bolnavi, orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei.

4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare și tulbura apa și cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ținut.

5. Și era acolo un [...]


 

MINUNEA SFÎNTULUI NICOLAE de la Valea Screzii: PĂRINTELE NICOLAE TĂNASE MINUNEA SFÎNTULUI NICOLAE de la Valea Screzii: PĂRINTELE NICOLAE TĂNASE

Părintele Nicolae se bate pentru viață, înțeleasă ca dar de la Dumnezeu. Se bate pentru viața poporului român și viitorul său.

De mai bine de 20 de ani are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungați din căminele de copii. Acolo, la Valea Plopului și Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a pus bazele unei alte Românii. Mai bună, mai curată, lipsită de egoism. Cu Asociația ProVita, părintele Tănase duce o luptă pentru viața. Acum 13 ani, la ProTv părintele Ni [...]


 

Învierea, reper permanent al existenței umane Învierea, reper permanent al existenței umane

Credința în Înviere este viața Bisericii, este existența ei, bazată pe faptul Învierii lui Hristos. Învierea ne dovedește din plin că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Învierea este veșnică, deoarece Dumnezeu este veșnic. Învierea este cea mai mare minune pe care Mântuito­rul Hristos o face cu Sine Însuși pentru noi, oamenii, ca să ne arate în mod convingător că și noi vom învia.

În cadrul Evangheliei după Ioan, Mântuitorul ne spune așa:

"Adevărat, adevărat zic vouă [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU