Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5647 > Religie Nr. 5647 de vineri, 9 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie  

EVANGHELIA DUMINICII SFINTEI CRUCI EVANGHELIA DUMINICII SFINTEI CRUCI

"Și chemînd la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.

Căci ce-i folosește omului să cîștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul?

Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?

Căci de cel ce se va rușina d [...]


 

10 cuvinte ale Sfîntului Ioan Gură de Aur despre Sfînta Cruce 10 cuvinte ale Sfîntului Ioan Gură de Aur despre Sfînta Cruce

Crucea este pieirea dușmăniei și trăinicia păcii.

Datorită Crucii nu mai rătăcim în pustietăți, deoarece am cunoscut adevărata cale; nu mai trăim în afara palatelor împărătești, deoarece am găsit ușa; nu ne mai temem de săgețile cele aprinse ale diavolului, că am văzut izvorul. Datorită Crucii nu mai sîntem în văduvie, că am primit pe Mirele; nu ne mai temem de lup, că avem pe Păstorul cel bun. Eu sînt Păstorul cel bun, spune Domnul (Ioan 10, 11).

Crucea pentru noi este [...]


 

Despre patimi în mileniul III - Bîrfa Despre patimi în mileniul III - Bîrfa

Dialoguri cu Sava BogasiuFacem și ascultăm bîrfe ca să fim simpatici, în pas cu "moda", sau ca să avem un subiect de conversație? De unde vine înclinația către bîrfă, scandal, violență? Cît ne costă această trăncăneală pe seama aproapelui?

Un proverb vechi spune așa: "fiecare dă ce are". Dacă în noi înșine avem cuvinte frumoase, ziditoare, înălțătoare, pe acelea le vom folosi în orice conversație cu aproapele nostru. Dacă însă cuvintele din noi sînt pline de răutate, pizmă, geloz [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU