Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3978 > Religie Nr. 3978 de sambata, 20 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie  

Despre puterea credinței, a postului și a rugăciunii

Cea mai grea boală nu este cea trupească, ci cea sufletească, pentru că pierde și trupul și sufletul. Cea mai grea demonizare a omului nu este epilepsia, care chinuiește numai trupul, ci este înrobirea omului de patimi ucigătoare de suflet. Un om stăpînit de beție și desfrîu este un om posedat de diavoli. Pentru aceea este mai greu de vindecat un bețiv, un desfrînat, un ucigaș, sau un om stăpînit de ură, de lăcomie, invidie, decît un om chinuit de un duh necurat, cum este copilul din Evanghelia [...]


 

Vindecarea lunatecului

(Ev. Matei 17, 14-23)


14. Și mergînd ei spre mulțime, s-a apropiat de El un om, căzîndu-I în genunchi,  
15. Și zicînd: Doamne, miluiește pe fiul meu că este lunatic și pătimește rău, căci adesea cade în foc și adesea în apă.  
16. Și l-am dus la ucenicii Tăi și n-au putut să-l vindece.  
17. Iar Iisus, răspunzînd, a zis: O, neam necredincios și îndărătnic, pînă cînd voi fi cu voi? Pînă cînd vă voi suferi pe voi? Aduceți-l aici la Mine.  
18. Și Iisus l-a certat și demonul a ieșit din el și copilu [...]


 

Munca - soluția tuturor crizelor

Mesajul biblic a fost permanent unul social. Fără a renunța să privească cerul, omul își exprimă dragostea față de Dumnezeu slujindu-l pe aproapele prin efortul său.
Sfîntul Pavel le scrie Romanilor:

"Noi alcătuim un singur trup  în Hristos, dar avînd felurite daruri după harul ce ni s-a dat, e bine să le întrebuințăm cum se cuvine: dacă ai darul proorociei, proorocește după măsura credinței; dacă ai slujbă - slujbește; dacă ești învățător învață; ești îndemnător, îndeamn [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU