Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5876 > Religie Nr. 5876 de vineri, 17 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Învierea, reper permanent al existenței umane

articol de: Sava BOGASIU
Învierea, reper permanent al existenței umane
 

Credința în Înviere este viața Bisericii, este existența ei, bazată pe faptul Învierii lui Hristos. Învierea ne dovedește din plin că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Învierea este veșnică, deoarece Dumnezeu este veșnic. Învierea este cea mai mare minune pe care Mântuito­rul Hristos o face cu Sine Însuși pentru noi, oamenii, ca să ne arate în mod convingător că și noi vom învia.

În cadrul Evangheliei după Ioan, Mântuitorul ne spune așa:

"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică, și la judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viață. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul, și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. Căci precum Tatăl are viață în Sine, așa I-a dat și Fiului să aibă viață în Sine. Și I-a dat putere să facă judecată, pentru că este Fiul Omului.  Nu vă mirați de aceasta; că vine ceasul în care toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși cei ce au făcut cele bune, spre învierea vieții veșnice, iar cei ce au făcut cele rele, spre învierea osândirii.  Eu nu pot să fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut voia Mea, ci voia Celui Ce M-a trimis în lume" (Ioan 5, 24-30).

Învierea este ultima stație la care toți vom opri pentru a intra în veșnicie. Învierea este izvorul bucuriei noastre. Să ne bucurăm permanent de darul învierii veșnice ca și Sfântul Serafim de Sarov, care spunea mereu și oricui: "Hristos a înviat! Tu ești bucuria mea!". Crezul Ortodoxiei este credința în Înviere și în Veșnicie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU