Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5872 > Religie Nr. 5872 de vineri, 10 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Duminica Mironosițelor

articol de: Ionuț GOGONEA

În Duminica a treia după Paști, Biserica noastră a rânduit a se face pomenirea femeilor Mironosițe și în același timp a lui Iosif din Arimateea, care fusese ucenic în ascuns al Domnului, și a lui Nicodim cel ce venise noaptea la Mântuitorul.

Mironosițele sînt femei credincioase care L-au admirat și L-au prețuit pe Mântuitorul Iisus Hristos, iar unele dintre ele au văzut răstignirea Lui și au plîns pentru suferințele Lui. De aceea, cu multă duioșie și mult respect, dis-de-dimineață, în ziua cea dintâi a săptămînii, care urma după sîmbătă, au mers la mormîntul Mîntuitorului Iisus Hristos ca să împlinească ceea ce au început să facă Iosif din Arimateea și Nicodim, care au uns cu aloe și cu smirnă trupul Mântuitorului înainte de înmormântare. Acum, însă, ele aduc miruri de mare preț pentru a cinsti după obicei pe Iisus Domnul Cel îngropat și, în același timp, pentru a impiedica descompunerea sau stricăciunea trupului Său. Aceste femei milostive și curajoase sînt primele care au primit bucuria Învierii, pentru că ele au fost cele dintâi care L-au întîmpinat pe Hristosul celei de a treia zi. În Vinerea pregătirii Paștilor, în locul lămpilor cu care se întâmpine sărbătoarea de a doua zi ele au pregătit mirurile cu care să-L cinstească a treia zi pe Hristos Cel îngropat, căci Cel pe care Îl știau Lumina lumii se plecase sub întunericul mormântului. Acesta avea să le dăruiasca lumina Paștilor celor noi. Așteptarea lor este minunat înfățișată în icosul Sfintelor Paști:  "Pe Soarele Cel mai înainte de soare, Care a apus oarecând în mormânt, întîmpinatu-L-au ca pe o zi mironosițele femei".
Cînd îngerul lui Dumnezeu le-a spus mironosițelor "Bucurați-vă!", el a dăruit inimilor lor răsplata iubirii. Mironosițele I-au slujit Domnului prin inimile lor curate, care nu și-au căutat odihna și pacea departe de El. Așa cum Maica Domnului păstra în inima ei taina dumnezeirii lui Iisus, precum mărturisește Sfîntul Evanghelist Luca (Luca 2,19 și 51), în același fel mironosițele au păstrat în inima lor taina învierii lui Hristos, neprimejduită nici de teama de prigonitori, nici de rușinea de defăimători, nici de îndoiala ucenicilor, care nu primiseră încă încredințarea învierii. Sărbatoarea mironosițelor este sărbătoarea inimii smerite și iubitoare. Mergeți pe calea sfintelor femei spre Hristos, mergeți după sfintele femei mironosițe - și veți ajunge acolo unde se bucură și ele cu bucurie veșnică fără sfârșit! Amin. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU