Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5808 > Religie Nr. 5808 de vineri, 11 ianuarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Carte


"O ZI DIN VIAȚA UNUI PREOT"

Dialoguri cu Sava Bogasiu

"O ZI DIN VIAȚA UNUI PREOT"
 

Cartea "O ZI DIN VIAȚA UNUI PREOT" este o mărturie a unui preot din cadrul BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. Ea scoate în relief măreția lui DUMNEZEU care este minunat și mare, fără de care nu se poate face nimic. Noi, oamenii, indiferent că suntem preoți sau credincioși, depindem în totalitate de MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS. A Lui este puterea și slava. Ca om și pelerin în această viață, mi-a fost dat să cunosc activitatea jertfelnică a multor preoți din țară și din străinătate care au o lucrare mult mai intensă decât cea zugrăvită în această carte de suflet, "O zi din viața unui preot". Dintre acești preoți minunați, mulți la număr, îi amintesc pe părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și pe părintele Mihail Jar din satul Bânceni, Ucraina. Cinste lor!

Spre deosebire de alte biserici și confesiuni religioase, în Biserica Ortodoxă încă se mai păstrează această dimensiune tainică a slujirii, o discreție accentuată de manifestare în mass-media potrivit îndemnului Sfinților Părinți care ne spun: "Să nu știe stînga ce face dreapta". În momentul de față, se aduc tot mai multe acuze la adresa Bisericii Ortodoxe, că ea doarme, că nu se implică în nimic, și că a rămas, în sine, doar la dimensiunea oficierii de prestații servicii religioase contra cost etc. Această carte vine ca o pledoarie de apărare a Bisericii Ortodoxe, în sensul că lucrurile nu stau tocmai așa. Avem încă preoți și ierarhi misionari și există un voluntariat puternic în Biserică din partea enoriașilor indiferent de parohie și eparhie. Totul este ca acești voluntari să fie mobilizați, motivați și puși la lucru. La ora actuală există mult teren misionar, multe cazuri sociale, nevoi și probleme duhovnicești, care au nevoie de rezolvare rapidă și eficientă.

Biserica Ortodoxă are har, experiență și putere pentru a fi în slujba oamenilor în orice moment și în orice loc. Avem mare nevoie de o Biserică vie, dinamică, lucrătoare pentru mântuirea sufletelor oamenilor și pentru ajutorarea celor nevoiași. Aceasta este Ortodoxia.

MARE ESTE DUMNEZEU!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Umblarea pe mare - Potolirea furtunii
Adormirea Maicii Domnului
SÎNT DUHOVNIC (II.)

Click aici pentru toate articolele din categoria Religie

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU