Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5758 > Religie Nr. 5758 de vineri, 5 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Sîmbătă și duminică


DE CE REFERENDUM?

articol de: Sava BOGASIU
DE CE REFERENDUM?
 

În fiecare biserică, în fiecare sanctuar cuvântul Patriarhiului Daniel s-a auzit astăzi, frații mei, este clopotul ce bate atât de tare. E semn de război! Este cel mai mare război pe care îl duce poporul român pentru că războiul este împotriva familiei. Ce este familia? Este țara, dragii mei! 

Zilele acestea,  am fost în țară și dincolo de Prut, am trecut pe la mănăstiri, pentru prima dată în istorie, dragii mei, toți călugării, toate maicile vor ieși la vot! Este vot de credință, este vot de mărturisire, este vot de neam românesc. Nu este nimic politic în acest referendum, dragii mei, cum se duce în eroare neamul acesta prin toată mass-media, care nu sprijină familia, sunt dușmanii țării! Politicienii care nu sprijină familia sunt dușmanii țării. E timpul și momentul din urmă, să ne trezim, să ne apărăm familia, să ne apărăm copiii noștri, nepoții noștri.

Dragii mei, dacă nu mergem, vă dau în scris, în 20 de ani, instituția numită "bunici", "bunei" ca la noi în Basarabia, va dispărea! Nu mai există bunici, nu mai există copii și ne văităm toată ziua că n-avem oameni să ne lucreze, că vin străinii peste noi, că nu mai are cine să aibă grijă de bătrânii noștri și îi dăm pe mâna străinilor, că noi nu mai avem grijă de ai noștri. Ne rămân școlile goale, nu mai are cine păzi țara aceasta, nu mai avem oaste, nu mai avem lucrători, nu mai avem nimic în țara aceasta. 

Acesta este referendumul: salvarea neamului nostru românesc!

De aceea, dragii mei, vă îndemnăm frățește, părintește, pe toți să înțelegeți: a început războiul! și e război mare. Război pe viață! dragii mei, se vor ridica morții și vor zice: Ce ați făcut pentru noi, cei de acum 100 de ani? care au luptat pe front, și-au lăsat familia, părinții, pentru ce? să-și păzească și să apere familia și copiii, și noi, astăzi, la 100 de ani, nu ieșim la acest referendum care n-are nimic de-a face cu politica! Asta să ne fie în minte și în suflet, dragii mei, marele adevăr acesta este:

Este un referendum pentru credința ortodoxă 

14 țări din Europa, din această uniune europeană, au zis "DA" familiei, și sunt de alte religii, iar noi, românii, care ne lăudăm cu această veche credință, stăm indife­renți și pasivi și ne duce mass-media cu atâta dezinformare: "Nu vă duceți, nu ieșiți la vot, pentru că este vot politic". Nu este vot politic! ci este mărtu­risire de credință, de sfințenie, la care să ne angajăm, dragii mei, aceasta este mare responsabilitate. 

100 de ani au trecut de atunci peste eroii noștri, și mulți poate n-au nici cruce; eu vin din Basarabia și acolo am întâlnit eroi români care au murit pe front ca să salveze Basarabia, pământ românesc, și stau și acum în groapă comună, peste care a fost islaz de vite, și atâtea morminte de eroi; se ridică eroii aceștia, morții aceștia, vii cu sufletul, și ne vor bate obrazul: Ce-am făcut noi? Tăcere? Indiferență? Pasivitate? 

De aceea, dragii mei, dacă ies călugării la vot e mare semn. Călugării din Athos, de la Prodromul românesc au cerut și ei să voteze la Consulatul Greciei. Dacă toate consulatele intră în alertă maximă, noi, acasă, ce facem, dragii mei? De aceea, sfătuiți-vă copiii, nepoții dumneavoastră, rudele dumneavoastră, neamurile dumneavoastră, pe cei din bloc, treziții, dragii mei, că este ceasul din urmă! 

Pierdem lucrul acesta, am pierdut Centenarul, am pierdut valoarea cea mai de preț a nemului românesc și a lui Dumnezeu care a făcut prima instituție din lume: a creat familia: și bărbat și femeie, și l-a numit Adam și a numit-o Eva, și lor le-a zis: Binecuvântați să fiți, creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul lui Dumnezeu! Și dacă avem familie, viața e pe pământ. Nu avem familie, bărbat și femeie, sfârșitul lumii vine. Dar cum vine, dragii mei, ca la Sodoma și Gomora, cu foc și pucioasă! Doamne, ferește! 

Dragii mei, eu am mare nădejde că poporul român, în aceste ultime zile, se va trezi, dragii mei! E atâta ură, vrăjmășie împotriva acestui referendum, dovadă că nu dau voie nici la bannere. La toate referendumurile, la toate organizările de voturi, că sunt parlamentare, că sunt de președinte, se pun afișe peste tot! Toate gardurile, peste tot se pun bannere - e foarte bine să facem publicitate, iar când e vorba de poporul român, de salvarea neamului român ni  se interzice a pune bannere, a pune la vedere, mass-media nu ne ajută, dragii mei, dar ne ajută Dumnezeu! vă spun așa și ziceți toți: 

Mare este Dumnezeu, nu ne lasă Dumnezeu! 

Dragii mei, săptămâna aceasta să fie o săptămână de post, de post și rugăciune, dragii mei, să plângem și dacă vom plânge și ne vom ruga pentru această cauză sfântă, nu ne lasă Maica Domnului, nu ne lasă sfinții români, nu ne lasă Hristos, care a murit pe Cruce pentru lumea aceasta. De aceea, dragii mei, vă rugăm să puneți la inimă acest îndemn al Bisericii Ortodoxe Române de aici și de pretutindeni, ca să mergem să spunem "DA"! Unde scrie acolo "DA", acolo să zicem "DA" și noi, să ne închinăm și să spunem: Doamne, salvează poporul român! Amin.

Sava BOGASIU  (duminică, 30.09.2018)

"Apărătoare Doamnă, pentru biruință, mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea fecioară!"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU