Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5665 > Religie Nr. 5665 de vineri, 13 aprilie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Despre patimi în Mileniul III. Despre fumat

Dialoguri cu Sava BOGASIU

Despre patimi în Mileniul III. Despre fumat
 

Ce părere aveți despre fumat? Este așa de grav păcatul fumatului?

Fumatul este unul dintre cele mai grave vicii ale omului, deoarece afectează atît sufletul cît și trupul. Dacă Dumnezeu era de acord cu fumatul ne făcea la fiecare om un horn în cap sau în altă parte a corpului pe unde să iasă fumul din noi. Primul control la poarta raiului se face la fumat.

În primul rînd, ne afectează sufletul deoarece ne slăbește voința. Întotdeauna cînd spunem suflet ne gîndim la voință, sentiment și rațiune. Toate unite formează sufletul din noi. O țigară este foarte mică, are diametrul unui glonț și este de cîțiva centimetri lungime. Dacă noi fumăm înseamnă că nu avem voință în noi înșine nici măcar "cîțiva centimetri". Ce fel de oameni sîntem noi dacă ne conduce o țigară? Înseamnă că nu avem personalitate și nici voință psihică să ne opunem unui lucru care ne distruge de fapt sănătatea trupului. Pe fiecare pachet de țigări scrie: omoară, ucide, etc. Fumatul este cancerigen.

Oricît de rafinat și de lung ar fi filtrul, tot cancer produce în organism.

Un om rațional, întreg la minte, conștient, nu fumează pentru că țigara nu poate face nici un bine omului. Odată, i-am spus unui fumător înrăit, care nu vrea să se lase de fumat, că dacă continuă cu acest viciu va avea două mari avantaje de la fumat. Foarte bucuros că fumatul îi aduce și "avantaje" m-a întrebat, curios, ce cîștigă de pe urma fumatului? I-am răspuns: nu vei mai îmbătrîni pentru că vei muri tînăr, deoarece chiar pe fiecare pachet scrie că "fumatul ucide". Al doilea "avantaj" este acela că hoții nu se vor mai apropia de casa ta. Hoții, de regulă, vin noaptea, i-am spus eu, iar cînd se vor strădui să pătrundă în casă te vor auzi tușind. O tuse provocată de țigările fumate. Ei vor ști că ești treaz în cameră și vor fugi, în timp ce tu vei rămîne în continuare cu tușea. Cine tușește noaptea în somn are deja plămînii foarte afectați de pe urma fumatului. Am întîlnit persoane bolnave de plămîni, aflate în spital sau acasă, cu cancer, care erau în stare să dea orice pentru dobîndirea sănătății.

A cumpăra țigări este ca și cînd ți-ai cumpăra singur cuie pentru sicriu.

Fumatul este otravă pentru corp. Cineva susținea, odată, că în Biblie nu scrie nimic despre fumat. L-am contrazis și i-am zis că Sfîntul Apostol Pavel, în prima Epistolă către Corinteni, în Biblie, scrie așa: "oare nu știați că trupurile voastre sînt temple (adică biserici) ale Duhului Sfînt". (va urma - Partea a II-a)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Duminica celor zece leproși
Vindecarea celor zece leproși - Părintele Constantin Galeriu
Doi poeți români față în față: Mihai Eminescu și Grigore Vieru

Click aici pentru toate articolele din categoria Religie

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU