Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5662 > Religie Nr. 5662 de joi, 5 aprilie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Despre patimi în Mileniul III. Libertinajul

Dialoguri cu Sava Bogasiu

Despre patimi în Mileniul III. Libertinajul
 

În ultima vreme, mass-media propune tot mai mult valori noncreștine sau  anticreștine, modele imorale și promovează libertinajul. Ce trebuie să facem în aceste condiții?


Este adevărat că diavolul lucrează prin orice la distrugerea acestei lumi. Mass-media este cel mai bun mijloc pe care-l are la mînă și cu care face multe ravagii. Răul prinde foarte repede și el se răspîndește foarte repede. Vrînd-nevrînd sîntem mereu într-un mare război psihologic cu forțele male­fice. Și Nicodim Aghioritul a scris o carte interesantă pentru aceste vremuri din urmă: "Războiul nevăzut".

Noi, ca părinți, ar trebui să fim mai atenți la educația copiilor noștri. Să-i ferim pe copii de televizor, chiar și de acele desene animate "nevinovate" care promovează atîta violență. Aproape toate filmele au secvențe erotice.

Știrile de la radio, televiziune și din presă sînt îmbibate cu tot felul de răutăți. Glume proaste, replici urîte, revoltătoare. Ce este de făcut? Telecomanda și priza sînt la îndemîna noastră. Mai bine este să citim în aceste vremuri. Să selectăm cărți ziditoare de suflet. Să facem multe drumeții și pelerinaje. Să ne spovedim mai des ca să ne curățim mintea de tot felul de imagini și cuvinte urîte care se încuibăresc în inima noastră.

De asemenea, să fim cu luare aminte și la anturajul în care trăim. Dacă vom sta cu lupii, vom ajunge să urlăm și noi ca lupii spune un proverb, iar alt proverb spune așa: "spune cu cine ești prieten, ca să-ți spun eu cine ești". În lume mai sînt oameni buni cu care să vorbim mai mult. Fiecare dintre noi putem contribui ca lumea înconjurătoare să devină mai bună. 
Mare este Dumnezeu!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU