Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5538 > Religie Nr. 5538 de vineri, 22 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Cuviosul Sofronie Saharov

Cuviosul Sofronie Saharov
 

Părintele Sofronie Saharov s-a născut pe 23 septembrie 1896, în Moscova, Rusia. Părintele Sofronie a trăit mai mulți ani în Sfîntul Munte Athos și a trecut la cele veșnice în ziua de 11 iulie 1993, la vîrsta de 97 de ani, în Mănăstirea Sfîntul Ioan Botezătorul, din localitatea Tolleshunt Knights, aflată în apropiere de orașul Maldon, în regiunea Essex, Anglia.

Monah, pustnic, preot, duhov­nic, părinte duhovnicesc, întemeietor de mănăstire, iconograf, autor liturgic, scriitor, epistolar, misionar, darurile părintelui Sofronie au fost nenumărate.

Arhimandritul Sofronie a fost ucenicul Sfîntului Siluan Athonitul, precum și biograful și cel care a coordonat tipărirea cuvintelor acestuia. La rîndul său, Cuviosul Sofronie a fost părintele duhovnicesc al părintelui Rafail Noica. Prin aceasta se întărește încă o dată faptul că viața bineplacută lui Dumnezeu se moștenește și se transmite mai departe, din părinte, în ucenic.

"Trei lucruri nu înțeleg: o credință adogmatică, un creștinism nebisericesc și un creștinism fără nevoință. Și aceste trei: Biserica, dogma și ascetica (nevoința creștină) sînt pentru mine un tot al vieții."

"Nimeni pe acest pămînt nu poate fugi de suferințe; și, deși suferin­țele trimise de Domnul nu sînt mari, oamenii și le închipuie mai presus de puterile lor și sînt zdrobiți de ele. Aceasta se întîmplă din pricină că nu-și smeresc sufletul și nu se încre­dințează voii lui Dumnezeu. Însă, Domnul Însuși îi călăuzește cu harul Său pe cei ce se predau voii lui Dumnezeu și duc toate cu tărie, pentru Dumnezeul pe Care atîta l-au iubit și împreună cu Care pururea se proslăvesc. Cu neputință este a scăpa de necaz pe lumea aceasta, însă cel ce se predă voii lui Dumnezeu duce cu ușurință necazul, văzîndu-l; ci, punîndu-și în Domnul credința, așa trece necazul său." (fragment sursa: Teodor Dănălache -crestinortodox.ro )

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU