Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5511 > Religie Nr. 5511 de vineri, 11 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

O floare la mormîntul tău, o rugăciune către Dumnezeu

Părintele Galeriu - 14 ani de la trecerea la Domnul

O floare la mormîntul tău, o rugăciune către Dumnezeu
 

Ieri, 10 august 2017, s-au împlinit paisprezece ani de la adormirea Părintelui Galeriu...  "
- Părinte, de fiecare dată cînd vin Sfinția voastră nu faceți altceva decît să mă ascultați. Nu m-ați certat niciodată, ci mereu încercați să-mi dați un sfat ce mă va scoate din starea în care mă aflu... Iertați-mă, dar simt că ceea ce fac nu este deloc bineplăcut Domnului!!!"
Părintele se apropie de mine, îmi ia capul cu dragoste și mi-l pune pe umărul său, șoptindu-mi: "- Așa să faci întotdeauna!......."
Mărturisesc că am plecat mai răvășit decît mă dusesem, însă rugăciunea lui mă însoțea și cu fiecare pas făcut înțelegeam că înainte de orice trebuia să mă cercetez eu insumi, să-mi cercetez faptele și să mă gîndesc dacă ele sînt bineplăcute Domnului.

Rolul duhovnicului este să te ajute să te îndrepți către Lumină, Lumina este Hristos, iar ajutorul înseamnă să înveți să te cunoști pe tine pentru că astfel Hristos îți va lumina pașii ca să ajungi la El. Atunci cînd duhovnicul ți se alătură în rugăciune, primești putere să continui lupta cu păcatul; atunci cînd duhovnicul binecuvîntează, Harul se revarsă peste toată ființa ta și începi să vezi și cu ochii trupești că cele ce la "la oameni aceasta e cu neputință, la Dumnezeu însă toate sînt cu putință" (Matei 19, 26).

"De o importanță capitală" îmi răsună în urechi glasul Părintelui, este să se cerceteze omul pe sine. De aici începe totul! Mă pot cunoaște dacă mă uit la chipul Lui, și văzînd iubirea din ochii Lui realizez că sînt cel mai important pentru El ca Mîntuitor. "Sînt creat după chip, dar SPRE asemanare", ne spunea Părintele. Atunci singurul lucru care mă împiedică să ajung la El este păcatul, iar păcatul de cele mai multe ori nu se vede! Cu ceva timp în urmă citisem: "Cel ce-și vede păcatele este mai mare în fața Domnului decît cel ce învie morții cu rugăciunea!" Într-una din scrierile Sf. Efrem Sirul, și iarăși nu înțelesesem. După ce Părintele mi-a spus "așa să faci întotdeauna" am înțeles că pentru a fi bineplăcut Domnului trebuie să încep să-mi văd păcatul, să-mi ascult duhovnicul; să citesc puțin, dar să trăiesc din plin; să cred, dar să ajung să iubesc...

"În viață trebuie să trăim între două stari: cu răbdare și cu dragoste! Cînd ai dragoste trăiești în Domnul; cînd simți că nu mai ai dragoste, să ai răbdare cu toți și cu toate! Și dragostea va veni din nou..." (fragmente) Arhim. Siluan Visan (sursa: crestinortodox.ro)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU