Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5511 > Religie Nr. 5511 de vineri, 11 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

CE MARE ESTE DUMNEZEU!

articol de: Sava BOGASIU
CE MARE ESTE DUMNEZEU!
 

În fiecare zi sînt copleșit de măreția lui Dumnezeu, asemenea psalmistului David, care spune: "Cît s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pămîntul de zidirea Ta. Marea aceasta este mare și largă" (Ps. 103, 25 - 26).

La fel ca un copil, mă minunez de orice lucru creat de Dumnezeu, pe care-L întîlnim la orice pas în istorie.

Ca preot, mi-a fost dată șansa de a-L cunoaște mai bine pe Dumnezeu din cărțile sfinte, din natura înconjurătoare și, de asemenea, și din viața mea personală, cît și a altora cu care am stat de vorbă. De dimineață în zori și pînă-n noapte tîrziu sînt foarte ocupat cu slujbele care se fac zilnic la Catedrala municipală "Sfîntul Sava", cît și cu șantierul aflat încă în plină desfășurare. De asemenea, cu ajutorul bunului Dumnezeu care este mare și puternic, avem multe activități sociale filantropice în cadrul Fundației "Sfîntul Sava de la Buzău". Toate aceste lucrări le consider a fi niște lucrări minunate ale lui Dumnezeu. El m-a ajutat în toate pînă-n prezent.

Odată, se apropia ziua mea onomastică "Sfîntul Arhanghel Mihail", pe 8 noiembrie, și cu acest prilej soția îmi spune: 
- Măcar atît să faci și tu pentru casă și pentru tine: procură niște pește, că o să avem mulți musafiri pe care trebuie să-i omenim cu ceva bun și proaspăt.
- Bine, draga mea, voi face rost de pește prins chiar astăzi din apă. Cît a fost ziua de mare, am uitat de pește, fiind prins cu multe probleme de pastorație.

Cînd ajung acasă, soția, curioasă să vadă peștele pe care l-am adus, a început să ridice tonul la mine, spunîndu-mi: nu ești bun de nimic, te ocupi de săraci și ai uitat de tine și de casa ta?
- Draga mea, iartă-mă, dar nu uita că mare este Dumnezeu, nu ne va lăsa fără pește. Îndată s-a petrecut o mare minune; cît de mare este Dumnezeu că poate face rost și de pește la nevoie!

Cineva sună la ușa apartamentului unde locu­ia­m, în cartierul "Insulă", în municipiul Buzău. Deschid ușa repede și în fața mea era o femeie sărmană din Mihăilești, cu o găleată mare de pește proaspăt, căci acolo era o crescătorie de pește și mă întreabă fără să știe dinainte că eu locuiam acolo:
- Părinte, nu cumpărați niște pește, că am nevoie urgent de niște bani să cumpăr medicamente pentru mamaia mea de 80 de ani?
- Soția mea cumpără chiar acum, căci tocmai dimineața aceasta mi-a trasat sarcină să fac rost numaidecît de pește proaspăt.
De atunci, soția mea a înțeles cît de mare este Dumnezeu și că El ne poate ajuta în orice moment. Totul este să ai mare încredere în El.

Despre sutele de mi­nuni pe care le-am trăit personal cu lucrarea lui Dumnezeu aș putea scrie multe cărți. Multe însă le voi povesti în lumea de dincolo. Măreția lui Dumnezeu ne uimește în orice moment, de aceea, plecîndu-ne genunchii la rugăciune, să-I dăm slavă și închinăciune pentru toate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU