Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5049 > Religie Nr. 5049 de joi, 24 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

SCHIMBAREA - interviu cu părintele Sofian Boghiu (fragment)

SCHIMBAREA - interviu cu părintele Sofian Boghiu (fragment)
 

"- Sînteți lacomi să strîngeți de la mine ceva foarte prețios, dar eu - așa cum sînt acum, bolnav - sînt mai puțin darnic cu asemenea sfaturi. Vă arunc cîte o vorbă, cîte un îndemn care nu sînt atît prețioase, dar faceți-le măcar pe acestea.
Să vă rugați! Să nu rămîneți fără rugăciune! Dumnezeu este prezent în fiecare clipă, la îndemîna noastră, e prezent pretutindeni. Oricînd, în orice zi, măcar cît de puțin, rugați-vă cu mare atenție, nu așa, cu superficialitate. Ruga-ți-vă de pildă cu un Tatăl nostru, spus încet, concentrat, măcar o dată, de două ori pe zi.
Chiar dacă sînteți studenți și aveți de învățat, este totuși bine să fiți activi, să faceți ceva pentru aproapele vostru. Ne putem mîntui și ne putem valorifica numai prin ceea ce lucrăm pentru cel de lîngă noi. În fiecare zi este bine să facem măcar o faptă de milostenie. Sfîntul Ierarh Mucenic Antim Ivireanul, icoana pe lemn de la Sfînta Mănastire Antim (1991-1992)
Uitați-vă la Sfîntul Antim Ivireanul care laudă foarte mult fapta bună; deși era un străin pentru noi, a făcut multe lucruri bune în cei peste douăzeci și cinci de ani cît a trăit în Țara Românească. Pe lîngă alte îndatoriri pe care le împliniți, nu uitați să cercetați și bolnavii; ajutați-i cum și cît puteți. Un bolnav are nevoie întotdeauna de un ban sau de un medicament. În concluzie, să încercăm să facem în fiecare zi o faptă bună, cît de mică. Mîntuitorul ne spune că și pentru un pahar de apă pe care l-am dat unui însetat, nu ne vom pierde plata."


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU