Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4923 > Religie Nr. 4923 de vineri, 27 martie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Televizorul - arma de reeducare (II)

Extrase din "TELEVIZORUL - O NOUA CETATE A SODOMEI”... de Părintele Toma

"Va veni o vreme cînd diavolul va intra în casele oamenilor într-o cutie, iar coarnele sale se vor vedea pe acoperiș." - Sfîntul Cosma Etolianul (1714-1779) - începuturile televiziunii au loc 200 de ani mai tîrziu, 1923.

(continuare din nr. 4913 / 13.03.2015)

Nimic nu-l desfigurează pe om sufletește atît de mult ca desfrînarea, nimic nu-l distruge mai repede și mai ireversibil, nimic nu-l scîrbește pe Dumnezeu la un om mai mult decît păcatul acesta. Oare de atîtea mii de ani, de cînd este omenirea, au avut nevoie oamenii să fie educați prin televizor pentru a se înmulți? nicidecum. Scopul real al prezenței în fiecare film a imaginii desfrînării este de fapt cel cu totul contrar: distrugerea omenirii. Se știe prea bine că desfrînarea reduce de fapt natalitatea.

Cum se poate distruge o persoană nevinovată prin televizor

Emisiunile calomniatoare, mincinoase, nu pot fi verificate de publicul larg. Însă aceste emisiuni creează atitudini ostile față de persoana vizată. Chiar dacă după zece astfel de emisiuni mincinoase va apărea o emisiune care restabiliește adevărul, totuși sămînța răului a fost aruncată. Omul acela, înconjurat de neîncredere, suspiciune și dușmănie din partea celorlalți, începe să-și piardă echilibrul lăuntric chiar dacă este nevinovat. Minciunile spuse despre el, acuzațiile de care nu se poate apăra și sentimentul neputinței îl dărîmă lăuntric. Nu numai oameni, dar și idei și instituții pot fi distruse prin această metodă. Iată ce forță au la îndemînă cei care conduc televiziunea în România și în lume.

Desenele animate - nevinovate numai în aparență, au un caracter hipnotic, înrobesc sufletul copilului. Creează viciul privirii necontenite la televizor. Acum se uită la desene animate, iar după 12-14 ani la filme de "acțiune", de război, la filme de extremă violență și altele.

Roboții cu ochi roșii și aripi (draci moderni) care se războiesc între ei și ucid cu aberantă cruzime, inoculează copiilor setea de violență. Imaginile desenelor animate care se mișcă cu repeziciune zăpăcesc mintea copilului, îl fac și pe el să fie sucit, să n-aibă astîmpăr, îi răpesc dorința de învățătură. Violența desenelor animate trece în realitate. În Rusia sînt astăzi 100.000 de copii asociați în grupări ucigașe.

Jocurile de noroc n-ar putea îmbogăți atît de repede pe unii, puțini, dar vicleni, pe seama altora, mulți, dar creduli, dacă n-ar fi televizorul. Naivul telespectator văzînd premiile colosale vînturate pe micul ecran se și vede cîștigătorul unuia dintre ele. El nu știe că adevărații cîștigători sînt - matematic - cei ce organizează jocurile. Puținii premiați culeg firimiturile, iar cei mai mulți rămîn cu iluziile spulberate.

Știrile, care - chipurile - ar trebui să fie emisiuni mai serioase, s-au pervertit și ele. Violențele, uciderile între rude, morți terifiante, incesturi, violuri umplu astăzi mai tot spațiul lor. Oare ce fel de informație poate fi aceasta, că în cutare sat un om beat a venit acasă, a luat toporul și l-a omorît pe tatăl său? Sau altele de acest gen. Aceste "știri" reprezentau înainte subiectul de discuție și de bîrfă al babelor de pe la sate și al celor lipsiți de orice orizont spiritual și intelectual, iar astăzi se transmit la ore de maximă audiență, de oameni școliți special pentru o asemenea activitate.

Cîntecele, în marea lor majoritate sînt indecente, spurcate, aruncă în aer bunul simț, pudoarea, prin mesaje pornografice, îndemnuri la violență și anarhie și refrenuri ce se lipesc imediat de mintea tînărului. Sînt posturi de radio și televiziune care de dimineața pînă noaptea nu transmit decît asemenea soiuri de muzică, prin care se demonizează mai ales mintea tinerilor (viitorii adulți).

Cele spuse în aceste rînduri vor părea unora exagerate, unilaterale sau chiar absurde, dar în realitate răul care vine prin micul - așa cum este alintat el în prezent ecran este cu mult mai mare și mai greu de evaluat. Însă, fiind de natură spirituală, nu se vede nici cu luneta, nici cu microscopul și nici nu poate fi cîntărit cu cîntarul.

mai multe aici: numaiortodoxia.wordpress.com

 

COMENTARII

Qanu:
Noaptea mintii
Sansa a devenit o tribuna a fundamentalismului ortodox. Discursul paranoic si exaltarea in fata ideilor unor analfabeti cu rochii negre capata, prin actul tiparirii, aura legitimitatii intelectuale. Pufu, mai traiesti sau te-au sechestrat talibanii prin birouri?
Sandu:
un idiot cu mintea sclipitoare
Qanule, daca te depaseste moralitatea, nu incerca sa-ti atenuezi complexele si neintelegerile prin refulari de doi lei cum faci si pe alte siteuri. Descoperirea ta, Sansa! Stim cu totii despre ce "analfabeti cu rochii negre" vorbesti. Spre deosebire de tine "analfabetii" aia au un nume.
Qanu:
Ana are mere.
Se zice defulari, domnule Sandu. Mai studiaza, o sa vezi ca asa este. Refularea este procesul psihic initial, anterior defularii.

Asa este, au un nume: popi.
Sandu:
a tacea e lucru mare!
Dupa Sansa, Qanu a descoperit DEX-ul! iar acum ne spune ca identificarea unui termen in DEX sau pe google se numeste "studiu". Prietene, lasa-ne cu frazele tale despre popa hapsanu, popa in sus, popa in jos. Tu nu esti in stare sa faci deosebirea dintre o idee si un principiu, in schimb o faci pe inspectorul prin "meandrele concretului"
Qanu:
A vorbi despre adevar e un lucru si mai mare
Nu e google, domnule Sandu, e psihologia predata in clasa a X-a, daca ati dat pe la scoala. Stiti, cladirea aceea unde se mai si invata...
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU