Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4748 > Religie Nr. 4748 de vineri, 18 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Vrăjmașii mântuirii sunt: lumea, trupul și diavolul

Lumea e gura satu­lui, gura vicleanului și, de multe ori, gura celor din casă cu tine. Aceștia sau lumea îți iartă orice ticăloșie ai face, oricât ai îndărăpta cu sufletul, dar nu te iartă nicidecum să le iei înainte cu un pas și să te faci mai bun. Cine vrea să biruie prima piedică în calea mântuirii are la îndemână acestea trei: răbdarea, iertarea și rugă­ciunea. De aceea, cei ce biruie lumea nu sunt o adunare de leneși, ci ostașii lui Hristos. Și pre­cum le este lupta, așa și mântuirea...

Firea trupului fiind surdă, oarbă și mută, nu te poți înțelege cu ei decât prin osteneală și foame.

Suftelul multor oameni n-ar mai vrea să le moară trupul, așa s-au învoit și s-au legat de tare cu plăcerea de lumea aceas­ta. Parcă auzim cuvintele bogatului: "Acum, suflete, ai multe bunătăți adunate pentru mulți ani. Mă­nâncă, bea și veselește!". Iar Dumnezeu i-a zis: "Nebunule!".

Cealaltă parte de piedică ce ne-o ridică vrăjmașul în noi înșine e iu­birea de sine, "primul pui al diavolului". Arme asupra diavolului avem trei: nu­mele Domnului, numele Maicii Domnului și Sfânta Cruce. Aș întreba pe cei ce n-au Cruce: cu ce semn vă apărați de diavol? N-au semn pentru că nu-i lasă să-l facă!

Iar altă armă este smerirea sufletului în ceasul ispitei... Este vorba de­spre ispitele lui Iisus, atunci când s-a văzut diavolul bătut din Scripturi (a luat și el Scriptura, căci știe și di­avolul Scriptura; însă drăcește, deoarece mintea lui, fiind nebună, îi strâmbă orice cuvânt...).

Ca o mărturie netrebnică, îi știu dra­gostea cu care ne iubește El, și asta nu o pot tăcea! Iar cine L-a și văzut pe Domnul cu nemăsurata-I Cruce, pe care încă o duce printre oamenii ce-L pălmuiesc cu ură de fiară până la sfârșitul veacului de acum, unul ca acela sare ca ars din orice iubire de sine și se roagă să aibă în lumea aceasta soarta iubirii lui Dumnezeu. Că nu Dumnezeu nu ne mai iubește și nu ne mai vede, ci noi nu-L mai iubim și nu-L mai vedem. Că între noi și El e zidul păcatului, iar din­coace de zid, noi: o grămadă de cioabe, mereu zdrobindu-ne de zid și în tot mai mare sfărâmare aflându-ne.

Din: Lupta duhovnicească cu lumea, trupul și diavolul. Autor: Părintele Arsenie Boca

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU