Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4748 > Religie Nr. 4748 de vineri, 18 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Rugăciunea și viața

Viața ne este dată doar ca pregătire ca să ne întoarcem cu bine în fața lui Dumnezeu.

Sensul existenței noastre, aici, pe pămînt, nu este să consumăm, să reducem totul numai la mâncare. Noi trebuie să mîncăm cumpătat ca să trăim. Și trăim ca să cunoaștem lucrările minunate ale lui Dumnezeu pe acest pămînt, care fac parte din acest univers divin. Sf. Apostol Pavel ne spune că: "Împărăția lui Dumnezeu nu este mîncare sau băutură, ci dreptate și pace și bucurie în Duhul Sfînt. Iar cel ce slujește lui Hristos, în aceasta este plăcut lui Dumnezeu și cinstit de oameni" (Romani XIV, 17).


După moarte, omul nu mai poate face nimic pentru salvarea sufletului său. Dumnezeu a îngăduit moartea, pentru ca răul sau păcatul care a produs moartea să nu rămînă veșnic.


Moartea, în existența noastră umană este, pe de o parte o necunoscută, în sensul că nu știm când ne vom întâlni față-n față cu ea, pe de altă parte, ea este o mare certitudine, o realitate covârșitoare.

De la naștere noi mergem spre moarte. Cu fiecare zi, cu fiecare an pe care noi îl aniversăm de la nașterea noastră, ne apropiem de moarte, și, cu toate acestea, nu conștientizăm îndeajuns această mare realitate. De aceea, Mântuitorul Iisus ne îndeamnă stăruitor la priveghere: "Privegheați deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoașteți, că de-ar ști stăpînul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea și n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea și voi fiți gata, că în ceasul în care nu gândiți Fiul Omului va veni." (Matei 24, 34-44).

Ne pregătim de moarte prin spovedanie deasă. Este bine să nu treacă 40 de zile fără spovedanie.

Mântuitorul ne asigură că este pentru toți loc de odihnă: "Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine. În casa Tatălui Meu multe locașuri sînt. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu" (Ioan 14, 1-3)   

Rugăciunea este o necesitate vitală pentru fiecare om.

Rugăciunea înseamnă convorbirea omului cu Dumnezeu, care este o Persoană, adică o ființă vie cu care poți dialoga.

Rugăciunea este ca și respirația. Așa cum trupul nu poate rezista fără aer, la fel și sufletul nostru are nevoie de rugăciune.

A te ruga înseamnă a vorbi cu Dumnezeu cu voce tare sau în gând. Și gândul curat este o formă dinamică a rugăciunii. Atunci când gura nu ne mai poate ajuta să rostim rugăciuni, și capul ne doare, să privim cu atenție la o icoană. Și aceasta este o formă de rugăciune.

Cea mai scurtă și cea mai puternică rugăciune pe care noi o putem rosti în gând este: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul".

Această rugăciune se cheamă rugăciunea inimii sau a minții. O rugăciune devine puternică, rodnică, doar în măsura în care omul care se roagă crede cu adevărat în Dumnezeu, căruia i se roagă, dacă are dragoste în suflet. Un om plin de ură și de necredință, nu se poate ruga.

(Părintele Mihail)

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU