Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4642 > Religie Nr. 4642 de vineri, 14 februarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Teofil Pârâianu


Despre iubirea părintească

Se spune în pildă că tatăl l-a văzut de departe pe fiul care se întorcea și nu l-a mai ținut locul în care se găsea, pentru că inima de tată i-a dat gîndul că trebuie să facă altceva decît să aștepte. Ar fi putut foarte bine să aștepte, dar atunci s-ar fi putut zice că nu a avut inimă de tată, ci de cercetător, de cercetător științific, de psiholog, de filosof, de om care vrea să scoată niște concluzii. Or, el a avut inimă de tată, și inima de tată nu l-a lăsat să aștepte, ci i-a dat ghes să plece. Se spune în Sfînta Evanghelie că "alergînd a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat". 
Este foarte important să ținem minte, să avem în vedere cuvîntul acesta: a alergat înaintea lui. Deci nu s-a dus încet, nu s-a dus mai mult așteptînd, ci s-a dus alergînd. Și cînd s-a întîlnit cu fiul său care se întorcea, a căzut pe grumajii lui și l-a sărutat.
Era primul semn că îl aștepta pe fiul său. Nu astepta pe un străin, ci-l aștepta pe fiul care a plecat. Din casa lui a plecat fiul său. Pe fiul său l-a dorit, pe fiul său l-a așteptat, pe fiul său l-a îmbrățișat, pe fiul său l-a sărutat, pentru că avea inimă de tată. Și fiul a început să zică: "Tată, am greșit la cer și înaintea ta și nu sînt vrednic să mă numesc fiul tău". Mai mult nu a zis! El și-a propus să mai zică ceva: "Fă-mă ca pe unul din argații tăi", dar aceasta nu a mai zis-o. Cred că nu a mai zis-o pentru că nu a mai putut s-o zică, pentru că tatăl a luat măsuri îndată. Aici este foarte important de luat aminte: tatăl l-a primit pentru că de fapt niciodată nu l-a părăsit! Fiul l-a părăsit pe tatăl, tatăl nu l-a părăsit pe fiu! 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU