Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3657 > Religie Nr. 3657 de sambata, 31 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Candela


  • Cînd se arde candela, în fața icoanelor, îngerul candelei, înger păzitor care  stă mereu în casă cît arde candela, stă aici în casa ta și dincolo te va întîmpina cînd sufletul pleacă din această lume materială. Abia după ce s-au scurs zilele în care tu ai ținut candela aprinsă la icoanele  din  casa ta pe Pămînt, numai atunci te vei duce la locul rînduit de Dumnezeu, după faptele tale din viață.
  • Cînd ai aprins și ai ars mereu candela la  icoane, 24 de ore în șir, îngerul candelei  îți  aduce și sădește în grădina ta - pe care o face în Rai ca răsplată pentru mica ta jertfă pe care ai făcut-o cu atenție și credință - o floare din care s-a făcut uleiul sau un pom (dacă era ulei de măsline) și astfel ai pregătit grădina ta din ceruri, încă fiind tu în viață pe Pămînt. 
  • Dacă ai aprins candela și ai plecat din casă și între timp candela s-a stins, îngerul ce stă și veghează, ca să nu se întîmple nimic rău în casa ta, nu pleacă, ci rămîne în continuare pînă sosești tu. Dacă, văzînd candela stinsă, primul lucru pe care îl faci (spălîndu-te mai întîi pe mîini) este să aprinzi candela, îngerul nu mai pleacă; dacă te iei cu alte treburi și neglijezi aprinderea candelei, îngerul pleacă mîhnit și revine numai dacă ai aprins-o din nou.
  • Dacă ai aprins permanent candela și ai plecat de acasă lăsînd-o aprinsă, chiar dacă ți s-a rînduit sfîrșitul în alte împrejurări (adică dacă se întîmplă cu voia lui Dumnezeu), să mori pe drum sau în altă parte decît în casa ta și nu are cine să-ți aprindă o lumînare, lumina candelei cu îngerul ei te însoțește pe drumul de dincolo;  se socotește deci că ai lumină, că nu mori în întuneric.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU