Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3193 > Religie Nr. 3193 de vineri, 23 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Religie

Bucuria nădejdii

Se pare că anxietatea (neliniștea) a devenit boala secolului nostru. Un om anxios e un om trist, nervos, obosit, pesimist, melancolic. Sfinții Părinți spun, și medicina confirmă, că anxietatea e o boală a trupului și a sufletului.
E o mîhnire, o descurajare, o deprimare, toate aceste stări negative fiind lucrarea celui rău. Vina este și a omului, care se lasă stăpînit ori de egoism, ori de dorință nestăvilită după bunuri, ori de invidie. Soluția creștină la această boală este smerenia, "care aduce echilibru și o stare potrivită sporirii unei vieți duhovnicești frumoase și sănătoase" (pag. 13).  
Locul de tămăduire reală rămîne Biserica. Prin slujbele ei, dătătoare de încredere și curaj, prin atmosfera de rugăciune și bucurie care domnește aici, Biserica îl scoate pe om la liman și îi arată că nu e singur. Cum poți să te simți singur cînd cerul întreg coboară în timpul Sfintei Liturghii, iar preotul înalță crucea spunînd: "Sus inimile"?! În Biserică se formează o comuniune pe orizontală (cu ceilalți creștini prezenți), dar și o comuniune pe verticală, cu Biserica triumfătoare. Cei din afara Bisericii se simt adeseori singuri și triști căci, în ciuda progreselor tehnologice, relațiile personale sînt tot mai reci. Alungarea întristării provocate de singurătate se face "doar cu armele luminii și ale Harului, prin însușirea și învățarea tradiției ortodoxe, studiind caracterul Sfinților, dorindu-ne mereu să trăim nevinovăția pruncilor și veșnic tinzînd spre Dumnezeu" (pag. 36).  Recomandăm cu căldură această carte actuală, spre folosul duhovnicesc al celor ce o vor citi.        Lidia - Elena DINU
carte disponibilă la Filiala de Carte Religioasă "Dionisie Romano",  cu sediul la Fundația pentru copii "Sfîntul Sava de la Buzău"  (Strada Bistriței nr.19)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU