Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2494 > Punct de vedere Nr. 2494 de marti, 26 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

Revenirea lui Năstase

articol de: Titi Petre

Să nu uităm că președinte al acestei Fundații este chiar fostul premier. Duminică, același Tăriceanu a servit cafeaua de dimineață alături de fruntașii democrați Videanu, Boc și Blaga. Greu de spus cam ce s-a discutat la cele două întîlniri de taină. Există posibilitatea ca poziția lui Năstase să fi fost unul dintre subiecte. Și asta pentru că Mircea Geoană pare a fi un cavaler singuratic fără un sprijin real, raporturile lui cu gruparea de la Cluj - care i-a oferit altădată un sprijin mai consistent - fiind acum echivoce. Șansa acestuia rămîne apropiatul referendum din partid, dacă acesta va fi astfel formulat ca atribuțiile lui, ca președinte, să crească. Dar, e greu de crezut că actualul președinte al PSD va găsi în partid sprijinul puternic, necesar ca referendumul să-i întărească poziția. De asemenea, dacă și Congresul, care va urma acestui referendum îi va confirma o putere mărită asupra partidului. Avem acum motive să credem că retragerea lui Adrian Năstase a fost doar una strategică. Cu un rol încă neclar în înlăturarea lui Ion Iliescu din poziția sa paternală și pe care fostul lider o socotea una de drept, Adrian Năstase a ocupat un rol relativ important în partid. Desigur, nu președinte așa cum a fost în ultimii ani, dar în fruntea formațiunii în cadrul unui triumvirat, împreună și cu Mircea Geoană. Ca în epoca clasică, triumviratele au asigurat mai degrabă un cadru de dispută decît unul de muncă în echipă. Însă, Adrian Năstase s-a prăbușit nu ca urmare a unor inginerii elaborate de Mircea Geoană, ci a unui scandal de corupție comandat de putere. Scandalul a determinat pierderea funcției deținute în partid, toți membrii partidului, chiar și apropiații săi, socotind că trebuie să se retragă din cauza imaginii publice prea încărcate. Se pare ca fostul președinte al PSD este pe cale să-și redreseze situația. Este la fel de posibil, ca după integrarea în UE, el să nu mai reprezinte o țintă atît de atractivă pentru puterea politică. Dacă previziunile acestea se îndeplinesc, previziuni pe care le face și Mircea Geoană, s-ar putea să asistăm la o relansare a lui Adrian Năstase în PSD. Ancheta în care este antrenat, se pare că nu va izbuti să-i șifoneze imaginea într-un mod semnificativ. El va găsi resurse suficiente, să revină în prim planul politicii de partid.

 

COMENTARII

bunea:
AFARA cu NASTASE si ILIESCU!!
ADRIAN NASTASE reprezinta simbolul PSD-ului corupt si avid de putere al perioadei 2000-2004. ION ILIESCU reprezinta perioada neagra a FSN-ului anilor 1990-1996 , o perioada care a facut numai rau tarii.

Dupa 1990, ILIESCU l-a pus pe NICOLAE MILITARU (care era urmarit de SECURITATE sub pseudonimul CORBUL pentru relatii cu KGB) ministrul apararii nationale, pe NICOLCIOIU - seful de cabinet al ui CEAUSESCu si pe APOSTOIU -secretarul CONSILIULUI DE STATi-a pus consilierii sai personali, pe MARTIAN DAN - rectorul ACADEMIEI BOLSEVICE STEFAN GHEORGHIU l-a pus presedintele CAMEREI DEPUTATILOR....etc...El i-a chemat pe mineri in 1990,din ordinul sau au fost arse autobuzele din piata univeristatii: intr-o convorbire a generalului DIAMANDESCU -seful POLITIEI CAPITALEI la acea vreme cu ministrul de interne CHITAC , acesta il intreba pe ministru daca trebuie sa mai dea foc la autobuze...pentru ca deja arsese vreo 2...ce vreti mai clar? ILIESCU a fost implicat in mINERIADE!!!DISCUTIA respectiva a fost data pe TVR1 si a auzit-o toata tara.

Alti colaboratori ai lui ION ILIESCU din acea urita perioada au fost VOICAN VOICULESCU si SILVIU BRUCAN.

PATRICIU vrea sa se alieze cu ION ILIESCU si ADRIAN NASTASE , de aceea PATRICIU a sponzorizat PSD in 2004. Oricum Tariceanu, ORBAN si ceilalti lachei care sunt scosi in fata de PATRICIU sunt penibili, ei neavind parctic nici o putere in fata lui PATRICIU.

ILIESCu si-a dat arama pe fata in decembrie 2004 cind l-a gratiat pe MIRON COZMA.

VOICAN VOICULESCu a fost criminalul care i-a omorit pe CEAUSESTI in seara de CRACIUN, va fi judecat pe lumea ailalta, poate...pt aceste crime.
un profesor:
da, Nastase
Astept revenirea lui Nastase! Il voi vota. Am votat Alianta si am luat teapa.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU