Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2292 > Punct de vedere Nr. 2292 de marti, 31 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

PUNCTUL MEU DE VEDERE


Inventar pe oglinjoară

articol de: Titi PETRE

Nimic nu este mai ușor decît să faci bani în România. Condiția primordială este doar să ai tupeu și să ții isonul unui partid politic aflat la putere. Odată îndeplinită această condiție poți pleca la treabă pentru că ai și tu bani, au și ei ceva mai mulți.

 Este vorba despre ultimul practicat de orice morar. Despre mori numai de bine, pentru că și ele se împart în mori de vînt care au destinația alegătorilor și mori de mălai care umplu sacul celor aflați la putere. De ceva timp încoace presa românească n-a mai prididit cu dezvăluirile legate de averi, mătuși, furăciuni la nivel înalt, atentate la siguranța națională și tot tacîmul pe care probabil că-l știe tot românul. Acum va înceta pentru că este momentul zero, să-i spunem, moment conjunctural dispus de masa mare a subiecților din sondajele de opinie. Ultimul sondaj despre care am aflat duminică părea să răspundă la o întrebare simplă: Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai corect din țară? Iar răspunsul a fost cel pregătit minuțios dinainte: democrații, fără social. Dar sondajele trec, puterea rămîne și-și vede de treaba ei, iar restul enoriașilor se tot duc în jos. În fiecare zi, ni se mai pregătește ceva: ba o taxă, ba o acciză, ba o scumpire. Puțin de colo, mai mult de dincolo. Să se găsească resurse pentru sacul mare al bugetului țării. Oamenii strîng cureaua și visează la Europa plină de portocali în floare. Se mai revoltă cînd aud că unii neobrăzați au împărțit pînă și pămîntul de sub picioare.

În rest, își văd de frigul lor și de cartofii terciuiți din farfurie, de șubrezeniile sănătății pentru al căror leac trudesc, cum se vede, din greu, miniștrii noștri inventivi. De cele mai multe ori cînd sînt afișați pe sticlă, acești oameni minunați așezați de mulțime în frunte radiază de fericire. Ei ar trebui să aibă fața luminată abia atunci cînd oamenii nu mai stau zgribuliți în casă și merg pe stradă măcar mimînd o față care să radieze bucurie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU