Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2266 > Punct de vedere Nr. 2266 de joi, 29 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

PUNCTUL MEU DE VEDERE


Consilieri de ocazie

articol de: Titi PETRE
In momentul în care au fost puși pe listele de vot pentru a accede în parlamentul local, domnii candidați au crezut că vor fi aleși în niște funcții de unde să obțină numai avantaje materiale și de unde pot încurca  ploile celorlalte partide(...)
Adică să nu obțină unul mai mult decît celălalt. Culmea este că pentru a ajunge pe un loc eligibil pe listele de vot, domnii candidați au contribuit cu anumite sume de bani, funcție de poziția pe care urma să o ocupe. Cu cît suma era mai mare cu atît se cocoța mai spre vîrful listei. Și astfel au profitat de naivitatea buzoienilor, de faptul că alegerile nu au fost nominale și au ajuns să conducă urbea noastră. Problema este că pînă vor ști cu adevărat pentru ce vin periodic în Palatul Comunal, li se termină mandatul. Pînă atunci ei nu fac altceva decît să ridice mîna după cum le dictează partidul și nu propria conștință sau interesul comunității. Cum s-ar spune domnii consilieri sînt unii de ocazie. Timp de 18 luni consilierii municipali buzoieni au încasat de pomană indemnizația de ședință. Ar fi cazul să se trezească. Și asta cît mai repede, pînă nu mai mor oameni pe șoselele buzoiene, oameni nevinovați uciși printr-un sistem nenorocit de transport urban de călători. Tot orașul plutește în haos din cauza sistemului de maxi-taxi, sistem care permite șoferilor să oprească unde și cînd vor microbuzele care sînt construite să care cartofi și ceapă și în nici un caz oameni spre viața de apoi.

Nimeni nu vede că au fost întocmite caiete de sarcini care nu au nici o legătură cu transportul urban de călători, serviciile de specialitate ale primăriei sînt depășite de situație, iar societatea specializată este pusă sistematic pe chituci, probabil în mod voit pentru a fi cumpărată de cineva la un preț de nimic. De la alegerile de anul trecut domnii consilieri nu au reușit să propună nici un proiect de hotărîre prin care să schimbe ceva în bine în interiorul municipiului și în interesul buzoienilor. Au avut o singură ocazie, însă nu au putut să o valorifice pentru că n-au avut curajul să iasă printre buzoieni și să le explice de ce o stațiune ar nevoie de o administrare din partea unui municipiu. N-au avut curaj pentru că n-au făcut altceva decît să stingă din fașă orice intenție benefică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU