Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2239 > Punct de vedere Nr. 2239 de miercuri, 23 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

PUNCTUL MEU DE VEDERE


Datoria se plătește

articol de: Titi PETRE

Dacă dragoste nu e, atunci nici Alianță nu e. Degeaba  se bat unii cu pumnii peste piept, precum vestitele personaje din "Aventuri în epoca de piatră". 

Totul scîrțîie, ceea ce dovedește clar că angrenajul, de sus și pînă jos, adică de la București și pînă la Cluj, se unge doar artificial pe o hîrtie de ediție. Ceea ce s-a petrecut în zilele de sîmbătă, duminică și luni poate fi încadrat în șirul serialelor adorate de femei.

Astfel, liberalii adunați sîmbătă în număr mare la București, printre rînduri, l-au atacat pe președintele Băsescu și i-au dat de înțeles premierului Tăriceanu că ar fi bine de acum să se gîndească la un divorț. Nu de altceva, dar liberalii sînt singurii rămași cu aceeași doctrină în spectrul politic românesc, pe cînd ceilalți au flambat pentru a ajunge cît mai populari.

În atari condiții, liberalii, deși s-au înmulțit numeric, au crescut în sondaje, pe cînd democrații, chiar dacă au spus că au ușile închise, s-au înmulțit în viziunea subiecților intervievați. Înmulțirea s-a produs datorită lui Băsescu și în nici un caz lui Boc, primar la Cluj și președinte la București.

Duminică, pe undeva prin zona Moldovei s-au auzit din nou vocile liberale. În cele două zile Tăriceanu, liderul liberal, atacat și el de către colegii de partid, atac ce părea mai degrabă un îndemn la luptă, a spus ceva  să înțeleagă toată lumea, pe cînd printre rînduri se putea interpreta și altceva. Ceea ce s-a  și întîmplat.

Duminică seara, Traian Băsescu i-a trimis la aceeași masă pe Tăriceanu și Boc, astfel că luni toată lumea era a lor și se iubeau în Alianță de mama focului. Văzîndu-i luminați de fericire, președintele a plecat liniștit la Paris  să-i vorbească lui Chirac despre o axă. Sperăm să fie cea din față și nu cea din spatele aderării.

Din capitala Franței președintele Băsescu ne-a spus să fim cuminți, că guvernul nu va cădea și nici  anticipate nu vor fi în primăvară. Și are perfectă dreptate, pentru că datorită majorării cu succes a prețurilor și tarifelor românii vor ieși din această iarnă tăvăliți rău de tot. Numai că prin machiavelismul cu care deja ne-am obișnuit, trebuie să ne așteptăm la o înfierbîntare a spiritelor din partea președintelui, căruia nu-i place să rămînă dator...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU