Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2313 > Punct de vedere Nr. 2313 de vineri, 24 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

Sănătate la pachet pentru cobaii României

Multe dintre "piesele" legilor românești,  indiferent că poartă "marcă" liberală ori social-democrată, parcă ar fi fabricate pe vapor: mărfuri ieftine, menite să  astupe o gaură și să crape peste o zi..
Altfel cum s-ar putea numi egalizarea de care vom suferi cu toții, indiferent de contribuția noastră la bugetul Sănătății, atunci cînd vom primi același pachet de servicii de bază? O tensiune, un ciocănel peste genunchi și o aspirină: vom vedea cînd vor veni și normativele. Premierul Tăriceanu a arătat obrazul PSD-ului, pentru că legile sînt croite, în mare parte, din guvernarea lor.

 Dar "marca" va fi, după culoarea politică a lui Nicolăescu, liberală. Merita oare să-și bată capul liberalii, vestiți în istorie pentru legi economice sănătoase, pentru susținerea clasei de mijloc și a producătorilor, cu Legile Sănătății, care vor avea întotdeauna o componentă de protecție socială, mai potrivită unui partid social democrat; PD, de exemplu?... Sau poate "perfuziile" social-democrate vor da bine la imagine? Dar pentru omul simplu, care mai și votează, este important nu directorul unui spital, ci dacă i se dă, atunci cînd intră în cabinet, bulina care trebuie, sau doar, vorba cuiva, o aspirină și o clismă... Sănătatea, care ar fi trebuit să fie întotdeauna prioritatea-priorităților într-o guvernare, este nodul gordian al oricărui regim. Cînd am ieșit din regimul comunist, cu mulți flămînzi, distrofici chiar, am sperat că vom fi respectați ca oameni și că, în loc de lozinci, vom primi tratamentul medical care ni se cuvine.

Că nu va trebui să venim cu seringa și pansamentele de-acasă! Dar, se vede, s-a aplicat cu succes bancul predecembrist: "În capitalism există exploatarea omului de către om. În socialism, este invers." Curat pe invers! Guvernul și-a asumat răspunderea pentru legile Sănătății. Și a trecut pe lîngă demitere. Deci, o victorie strategică. Beneficiarii, "cobaii" legilor, nu au avut cum să-și exprime încrederea sau neîncrederea. Căci, dincolo de declarații, ei vor să vadă, cum se spune, "ceva în palmă". Sau mai bine zis, în venă...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU