Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2297 > Punct de vedere Nr. 2297 de luni, 6 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

PUNCTUL MEU DE VEDERE


Corupți de serviciu

articol de: Titi PETRE

În ultima vreme se vorbește despre un scenariu care funcționează ca un program de guvernare, program care  cuprinde o singură direcție: Cine oferă  mai mulți "corupți de serviciu" pe tava aderării. (...)

A fost acuzat Dinu Patriciu (din grădina - din spate - a PNL) și, pînă să ne plictisim de subiect, a apărut pe ecran Adrian Năstase. Se ivise ca o luminiță și un senator democrat, dar a dispărut mai repede decît a apărut. Nici nu ne-am obișnuit bine cu noul cadru, că, după un promo cu aderarea, a apărut la orizont George Copos (PC). Gurile rele ale PSD-ului spun că la rînd vor urma membri ai UDMR și PD. Înclin totuși să cred că aceste ultime două formațiuni politice vor fi totuși scutite de acest sistem de igienizare. Și spun asta pentru că democrații sînt dispuși să facă orice pentru a arăta muritorilor de rînd că ei sînt îngerii din țara asta. Statutul de îngerași i-ar putea ajuta mult în căsătoria cu liberalii cărora le-au cerut mîna  fără  nici un fel de inel. Pe de altă parte, președintele Băsescu nu și-ar fi lăsat niciodată fetele din familie să se înscrie într-un partid care să aibă și corupți printre membri. Cît despre UDMR, numai de bine, pentru că așa spune tutorele nostru  european. Vom vedea cît de curînd dacă acestea sînt direcțiile politice prioritare. Pînă atunci cercul vicios se rostogolește. Oare va urma și... runda a doua?

 Cum declarațiile categorice ale președintelui Băsescu legate de ce va face PD sau Guvernul, declarații date înaintea liderilor sau demnitarilor care ar fi trebuit să facă primii anunțul, sînt apoi urmate de reacțiile prompte ale respectivilor și puse mintenaș în aplicare, uneori chiar numai și direcțiile indicate de președinte au urmări nebănuite. Numai el, președintele, știe ce vizează o declarație a sa pe termen mediu sau lung. Pînă una alta, după cum s-au derulat  evenimentele din acest week-end, la secțiunea corupți de serviciu vor răspunde cu promptitudine tot fruntași din sînul liberalilor și social-democraților, fără să-i uităm pe conservatori. Degeaba speră pesediștii că pisica va fi aruncată în alte curți.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU