Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2827 > Punct de vedere Nr. 2827 de miercuri, 31 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 14

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

Adio alocaţii pentru elevii majori


Eliberate după abia o lună şi jumătate de cursuri, alocaţiile lunare pentru copii şi elevi nu vor mai fi acordate, din 1
ianuarie 2008, elevilor care au īmplinit sau urmează să īmplinească, īn anul viitor, 18 ani.
Vestea proastă vine tocmai cīnd se anunţă şi o majorare a sumei, cu zece lei, bani puţini, dar buni, mai ales că īn multe familii din judeţ alocaţia este singura sursă de "venit lunar" a familiilor.

Unii iau, alţii dau

Conform Ordonan    ei de Urgenţă 97/2007, din ianuarie 2008, Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale se va ocupa de alocaţiile lunare, ce vor fi acordate exclusiv pentru minori. Părinţii vorbesc despre aducerea banilor la domiciliu, de către poştaţi, scutindu-i astfel de statul la coadă, īn oficiile poştale. Că va fi aşa, urmează de văzut. Cert este că actul guvernamental amintit restricţionează dreptul majorilor la alocaţie. Īn liceele din judeţ, pentru toţi elevii care au īmplinit sau urmează să īmplinească 18 ani, au fost emise cecuri de alocaţii cu doar 4 file, respectiv pentru septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2007.  Noutate absolută, după 1 ianuarie 2008, majorii nu mai primesc nici un leu     de la stat, fie că sīnt elevi īn clasa a XI-a sau a XII-a, īn grija şi īntreţinerea părinţilor. Restul, se vor bucura de īncă 10 lei la alocaţie. Măsura liberală nu va fi cu siguranţă pe placul multora dintre votanţii anului electoral 2008.

Lavinia Stănilă (clasa a XII-a): "Atīta timp cīt sīnt elev nu ar trebui să mi se ia aceşti bani doar pentru că am devenit majoră. Cheltuielile cu şcoala sīnt aceleaşi ca pentru oricare elev. Este nedrept, dar nu văd cum ne-am putea opune. De obicei, banii īmi ajung pentru pacheţel la şcoală şi să ies īntr-o seară īn oraş să beau un suc."
Alina BUDUIANU
Sorin DINCO

Plantele verzi le iau din aer copiilor?!

Dacă īn alte şcoli plantele de ornament lipsesc cu desăvīrşire, simţul estetic al cadrelor didactice fiind redus la o zugrăveală proaspătă şi tabla ştearsă, Grupul Şcolar Tehnic Berca se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. La ultima vizită a inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică, conducerea şcolii a fost avertizată că īn unele clase sīnt prea multe flori, acestea luīndu-le din aer copiilor. Astfel, a fost indicată scoaterea lor din clase. Pentru cine ştie cum funcţionează procesul de fotosinteză, comentariile sīnt de prisos...     
(A.B.)

Şcoli moderne cu īnvăţămīnt simultan

Şcoala Răteşti nu a beneficiat pīnă acum de un program de reabilitare. Acesteia i s-a  schimbat doar acoperişul şi a beneficiat de dotări cu mobilier nou.
"Este o şcoală modernă", a declarat totuşi Ion Goidescu, directorul adjunct al unităţii de īnvăţămīnt. Şcoala Joseni este mai avantajată. Aceasta a fost reabilitată acum doi ani, iar anul acesta i s-a instalat o centrală termică, deja pusă īn funcţiune. Īn prezent, aici īnvaţă aproximativ 50 de elevi, īn sistem de predare simultan. Aceeaşi situaţie este şi la Răteşti.
(A.B.)

Grădiniţele, preferate clasei I

Părinţii buzoieni preferă să īşi dea mai tīrziu copiii la şcoală. Deşi īnscrierea īn clasa I este sugerată să se facă după ce copilul a īmplinit 6 ani, īn privinţa şcolarizării elevilor īn vīrstă de 6 ani, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, din numărul total de 5013 de copii, 3093 s-au īnscris īn grădiniţe, iar 1920 au intrat īn clasa I a anului şcolar 2005-2006. Tendinţa s-a menţinut şi pentru anul şcolar īn curs.

Elevi buzoieni printre "Juvenes Translatores"

Colegiul Tehnic Buzău este singurul din judetul nostru selectat de Direcţia Generală Traduceri a Comisiei Europene (DGT) pentru a participa la Concursul Internaţional de Traduceri "Juvenes Translatores", organizat pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a Uniunii Europene, de anul acesta. Alte 13 licee din ţară vor intra īn competiţia lingvistică. Buzăul va fi reprezentat de elevii Tiberiu Constantin Vişan şi Ionuţ Trache, care vor face traduceri din limba engleză īn limba romānă. Concursul se va desfăşura pe 14 noiembrie.

Suta de euro pentru 2008

Ieri a fost ultima zi īn care profesorii şi-au putut depune cererile pentru  ajutorul financiar de 100 de euro destinat cumpărării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic pe anul 2008. Banii sīnt nerambursabili şi se adresează celor peste 220.000 de cadre didactice calificate din sistemul de īnvăţămīnt romānesc. Plăţile vor fi efectuate īncepīnd cu luna ianuarie a anului viitor. Īn plus, cei care vor beneficia de acest ajutor financiar au obligaţia să prezinte documente justificative.

 

COMENTARII

giorgiana:
alocatii
atata timp cat suntem elevi nu trebuie sa ni se ia acest drept.Cheltuielile cu scoala sunt la fel pentru toti. daca esti in cls a XII-a nu te scuteste nimeni de cheltuieli, din contra cheltuielile sunt mai mari.
ionut:
alocatia scolara
S-au trezit tampitzii Romaniei sa nu mai dea alocatie celor care au implinit varsta de 18 ani!!!! Sunt aceleasi cheltuieli si sa nu uite ca la 18 ani esti inca elev si nu poti sa si muncesti si sa mergi si la toate crusurile. Dar totusi traim in Romania... unde totul este posibil !
Un elev:
alocatii "pt parlamentari ce se gandesc la binele tineretului"
Multi oameni dau legii , dar foarte putini din ei le si inteleg.
cibu radu:
adio alocatii
asa gandesc guvernantii nostrii,daca ai 18 ani OK nu mai ai nevoie de alocatie,cu toate ca esti elev,dar ei au nevoie de tot felul de diurne,ca de ,au salarii "mizerabile",de ce sa ia de la ei,mai bine de la bietul elev. Este no comment,ceva bun nu pot face NICIODATA.
andra:
adio alocatii
:| cred ca nu mai aveau de unde sa ia bani sa isi mareasca salariile... un sistem de doi lei...
alexandra:
sunt dezamagita
vai si amar , nu inteleg de ce nu ne mai da bani? era vorba ca se da cat timp esti elev. se zgarcesc la 25 de ron , vai si amar de tara in care traim , apoi se mira de ce pleaca asa multi tineri din aceasta minunata tara , ora de ce sunt toti mai multi tineri care merg in strainatate sa is faca un viitor ? mai ganditiva .
@dy:
HUO!!!
Vrem alocatii!!! Vrem alocatii!!! Hotilor stiti numai sa furati!!! NU e drept!!!!!!!
deea:
fara alocatiii..
dabea ast sa mi ceara scoala bani pt fondul scoliiiiii sau pt nu mai stiu ce...prin gura le dau ..ai dracu ...si mai vor sa facem si scoala cik e gratuita si vor sa avem un viitoar ...daia pleak toata lumea de aici ....plekti k tara asta e de kkt ...imi pare rau k sunt roman ...sa va fie rusine!!!!
Dori:
Alocatii!!!
Da intr-adevara astia s-au gandit tare bine:))) Eu la anul fac 18 ani la fel k majoritatea tinerilor vreu sa vad cine ii va mai vota dupa ce ne-au luat si sg venit al nostru k elevi din momentul in care nu putem munci si obtine performante in acelasi timp la invatatura:(si mai vor un k npua generatie sa stea in tzara:))) plecati fratilor unde e mai bine!!sa va fie rusine k sunteti romani!!!numai ce e in interesul vostru va intereseaza!!!!!
Dori:
Alocatii!!!
Mai nu ne mai da alocatii, dar dak tot am trecut la subordinea Ministerului Muncii inseamna k vom prmimi ajutor social:)) Cine va mai face scl in tzara asta??:)) cine va mai sta in tzara dupa ce isi va termina studiile??dak si le va termina k nu cred k vor face toate grupele sociale scl
Doriana Victoria:
:))
:)))dragi parlamentarii v-ati asigurat "votul" de la cei care implinesc 18 ani la anu:))!! dracu va va mai vota!!
Ciprian:
Parlamentari prosti
Ma numai in Romania se poate intampla asa ceva... sa mor eu... cum sa ei tu alocatia unui elev care a implinit 18 ani ... mai ales ca era foarte mik...o sa vedeti ca o sa se lase foarte multi de scoala in ultimul an ..:)) cand nu mai au nici un venit nimik..si se duc dracu la munca !
liilana:
allocatii
atata timp cat suntem elevi nu trebuie sa ni se ia acest drept.Cheltuielile cu scoala sunt la fel pentru toti. daca esti in cls a XII-a nu te scuteste nimeni de cheltuieli, din contra cheltuielile sunt mai mari.vai si amar , nu inteleg de ce nu ne mai da bani? era vorba ca se da cat timp esti elev. se zgarcesc la 25 de ron , vai si amar de tara in care traim , apoi se mira de ce pleaca asa multi tineri din aceasta minunata tara , ora de ce sunt toti mai multi tineri care merg in strainatate sa is faca un viitor ? mai ganditiva. dracu va va mai vota!!
Fol:
sucks
Traim in Romania....si asta ne ocupat tot timpul.....
cata:
alocatzii
atata timp cat eshti la scoala nu ai cum sa munceshi in alt loc ca sa ai alta sursa de venit.....asha a putut sa le mareasca a luat dintr-o parte shi au pus in alte...Romania:-j
anonim:
foarte frumos
tot mai bine merge tzara asta :)) bravo mai liderilor voi ce faceatzi la 18 ani fara alocati mai ? asa de curiozitate si as dori sa stiu pe ce principiu sa dat legea asta stupida?
alexandra:
Tampiti !
cum puteti sa fiti asa ? ganditi-va naibii la noi...sa bagati mai mult in buzunar ca nu aveti destule destule vile masine si apartamente in tari straine? Ganditi-va putin ..sa va duceti la psihologi ca aveti nevoie ! E GRAV
Petru din Iasi:
tare misto
mai cate doage aveti la cap sau cate nu mai aveti...parlamentari imputiti nu aveti destule masini in garaj?Lasati alocatiile unii chiar asta e venitul lor...UHOOOOOO...imi fac pasaport si plec din tara asta...
elevu` Popescu:
De la Alocatie ...la ...
25 RON? ce sa faci cu ei, sunt 20 de zile de scoala, nici 1,5 RON pe zi, au zis ca o maresc ... cat de putin ... a fost bine ... si acu` ne da in cap ... ca avem 18 ani? Apoi Domn`le priministru...ROMANIA...mai e tara? sau o afacere????
Vasile:
Taricene ...ticalosule
Sa te ia dracu mai scopulete ca la asa ceva nu credeam ca o sa te gandesti, sunteti disperati mai ,,liberalilor" sa economisiti cateva mii de lei si faceti o mare nedreptate. Dar la acest nivel se gandesc conducatorii nostii de tara sa actioneze cand iata datoria tarii a ajuns la 84 miliarde de euro.BRAVO MAI SCARBELOR.
anonima:
Cretini
Sunt niste cretini....acum ar trebui sa ne dea carti gratuit la cei de clasa a XI-a si a XII-a,dar nu se mai satura de bani....sa va fie rusine nesimtitilor
maris ANDRADA:
ce???????
porci excroci..nu mi se pare corect k atii sa fii luat si noi de acuma nu...PORCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DA FACEM GREVAAAAAAAA CE`I ASTA????/BATAIE DE JOC PE LANGA K NE LUAM CARTIIILEE...PT SCOALA IN ULTIMII 2 ANI...PORCIII
anonima:
o porcarie
este o mare porcarie...parlamentarii au salarii d nu stiu kte milioane si noua cei majori le este greu sa ne dea 32mii.noi cei d clasa a XIa si aXIIa ar trebui sa facem plangere sau greva......SA VA FIE RUSINEEEEEEEEEEE
florin:
mare susta
wa ce tot atata va speriati nu se mai dau alocatii! si care e faza ca nu inteleg 250 de mii ta caci in ei ca nu-mi ajung de 2 pachete de tigari si poate mai ies dupa scola la veru-n suc s-au bere si s-au dus banii ori cu ei ori fara ei tot atata sunt putini astia se cheltuiesc in jumatate de ora
zenon:
idioti
odata ce suntem elevi trebuie sa ni se dea alocatii , cei care au parintii divortati, primesc pensie alimentara chiar daca au depasit 18 ani si continua o scoala, ROMANIA o tara de ratati
oana amelia:
no comm
va mai mira astfel de hotarari in tara asta atat de "delicata" pacat pacat pacat...rusine sa va fie nu cont cati bani erau ca intr-adevar nu era o suma extraordinara dar multora le era de mare folos ...dar ce sa ne mai mire doar traim in ROMANIA:))e cv obisnuit ca totul sa se desfasoare invers de cum ar trb,doar prin asta suntem si noi bagati in seama stiu si ceilalti din afara ca exista ROMANIA..bv voua..aplauzele cele mai puternice=D>
alexa:
ALOCATIA BATE-O VINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
are un alt venit elevul de 18 ani pentru a-i lua si amaratii bani din alocatie?????????????????????
roxana:
sunt chiar tampiti!
prostii astia nu au ce face...dupa ce k ei castiga cate 30 de mil se zarcesc la amarata aia de alocatie de 25 ron...erau tare multi!!!sunt eleva in cls a 12a,cu alocatia aceea deabia dc iti poti cumpara o carte,si ne-o iau si pe aia,dc nu ne putem lua cartile necesare makr pentru un iesit in oras sa ne ajunga!parerea mea...dar numai sa ne-o dea
cosmin:
alocatii
hatii din Romania nu stiu ce sa mai faca sa fure si ei ...dar pana la urma o sa de-a si la ce-i cu varsta de 18 ani pt k se apropie campania electorala si nu mai primesc voturii :))))...Romania tara tuturor posibilitatilor...sunt scarbit de tara in care traiesc :(((((
Cel mai sincer:
Exista Romania
romania tara unde totul este posibil.. esti elev ai 18 ani nu mai ai alocatie pt k guvernantii nu au de unde sa mai "pape" o pulpa de pui in "pauza"pe care o au si s`au gandit sa i`a de la elevi ..k lor li se cere sa isi plateasca diplomele =)) la ce s`a ajuns in tara asta de tot kktul ..mai bn este in alta tara oricare alta dar romania este= Afganistan mai lipsesc armele si teroristii si gata idem..:)) domnule Basescu sa traiti bine si sa nu va uitati in jos k poate o sa ametiti ;)bft elevi sa furati bn k de alocatii nu mai avem :)
alina:
normal!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cum sa ne mai dea alocatii k doar le trebuie lor bani pt.cele mai scumpe masini.numai in romania se intampla asa tara tuturor posibilitatilor!!!!!"MULTUMIM FRUMOS PT.ACEST PRIVILEGIU" SA VA AJUNGA BANII PE CARE NII FURATI!!!!!!!!!!!!!!
lupita18kami:
alocatia
atata timp cand suntem elevi trebuie sa ni se dea alocatia pentru ca noi nu putem sa muncim si sa venim la scoala in acelasi timp.avem si noi drepturi ca oricine altcineva.Daca nu ni se mai acorda alocatia,atunci nici noi sa nu mai dam bani la fondul clasei sau la fondul scolii.Vreau sa se clarifice odata problema aceasta cu alocatia.Avem si noi o amarata de alocatie si pe aceea vreti sa ne-o luati?parlamentarii au milioane,dar nu asta e problema dar vreau sa mai primesc alocatie atata timp cat sunt eleva.Asa e corect!?
ionut:
Ma frate cum e posibil
domnilor va rog mult sa rezolvati o data problema asta eu nu am mai primit alocatia din mai si nu cred k da pe nimeni bani afara din ksa asa k aia 300 -400 lei ct o fi pe luna care ii primim conteaza mult deci va rog sa faceti ceva nu uitati k sunt si unu care nu au alte venituri va rog mult ..........
geo:
sa le fie rusine
in primu_lrand presedintele tari k nu ia nici o masura in privinta asta. eu am plekt din tara knd am facut 19ani ptr elevi poate nu iera mult dar era ceva cel putin ptr un paket de biscuiti era binesa si_l ia in fiecare zi.hotilor multi romani ati facut sa plece din tara ati facut tara de ras pakat ptr k este o tara frumoasa,numai voi parlamentarilor ati strikt-o sa va fie nu mai vo bine
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU