Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2714 > Punct de vedere Nr. 2714 de vineri, 22 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Punct de vedere

Politic


Mistere și ministere

articol de: Titi PETRE

Orgoliile prezidențiale sînt mari, mai ales că se bucură de o incredibilă susținere populară. Dorind să controleze totul, președinția a aruncat țara în haos, în care fiecare își urmărește propriile interese. Dintr-un guvern stabil, cu o susținere parlamentară dacă nu confortabilă, cel puțin sigură, președintele a dinamitat majoritatea parlamentară și a creat o criză artificială pentru nemăsuratul său orgoliu. Numai că acest lucru a devenit extrem de periculos. Avem ca urmare un  guvern de strînsură, care dacă nu a reprezentat votul popular din noiembrie 2004, acum nu mai reprezintă nici măcar atît.

Pentru a face față orgoliilor prezidențiale, primul ministru și-a exacerbat și el propriile orgolii și a făcut un guvern în care a introdus cel puțin doi miniștri discutabili – pe cel de la justiție și cel de la educație, să nu-l punem la socoteală pe cel de la externe, nu mai slab ca predecesorul său, dar avînd o calitate în plus – are imagine fizică bună încît, Condoleezza Rice a apreciat această calitate, în lipsă de altceva. Problema gravă e alta. Jumătate din ministere și agenții sînt ocupate de reprezentanți ai UDMR, care reprezintă prin minoritatea ma­ghiară 7 la sută din populație.

Este un lucru incredibil, absolut irațional, ca o societate cul­turală care prin statut se autodefinește ca altceva decît România, să dețină o pondere însemnată, aproape majoritară în guvern. Nu că ar fi nu știu ce pericol, numai că ei nu vor­besc de poporul român, ci în tot ce fac și spun se referă la minoritatea maghiară. Acum, cînd un ministru maghiar de la telecomunicații a fost pus sub acuzare și demis, guvernanții unguri au reacționat pe motive de discriminare, punînd sub semnul întrebării justețea deciziei justiției române. Asta se numește amestec în treburile interne și nu am auzit nici o oficialitate română de la președinte, prim-ministru la șefii de partide, să ia poziție față de acest amestec brutal al oficialităților maghiare. Culmea e că înlocuitorul ministrului demis a fost nominalizat tot în persoana unui udeme­rist, Borbely Laszlo, ceea ce înseamnă că e ceva de ascuns la acest minister.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU