Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3064 > Prima ora Nr. 3064 de marti, 19 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Sancţiuni pentru nedeclararea valorilor

Persoanele care cumpără bunuri imobile, case sau terenuri, sau construiesc o locuinţă trebuie să declare acest lucru autorităţii publice locale īn termen de 30 de zile. Măsura este solicitată de autorităţi pentru calcularea impozitului anual şi este obligatorie. Cei care nu depun declaraţiile de impunere pentru imobilele cumpărate sau construite riscă amenzi de pīnă la cinci sute de lei, potrivit Codului Fiscal.

Toate bunurile se impozitează
Toate bunurile imobile, moştenite, cumpărate sau construite trebuie impozitate de stat. Pentru a intra īn baza de date, acestea trebuie mai īntīi declarate la direcţiile de specialitate din cadrul primăriilor. Iată ce documente trebuie să depuneţi aici pentru a deţine un teren sau o casă īn condiţiile legii: declaraţie tip 001, copia contractului de vīnzare-cumpărare/certificatul de moştenitor plus originalul pentru autentificare, sentinţa īn copie legalizată la judecătorie īn cazul imobilelor obţinute īn instanţă. De asemenea, veţi mai ataşa la actele de mai sus copia legalizată a autorizaţiei de construcţie şi a procesului verbal de recepţie pentru imobilele construite, schiţa imobilului pentru imobilele la curte şi copia actului de identitate. Pentru autoturisme va trebui să īntocmiţi un dosar cu declaraţia tip 006, copia actului de identitate, copia cărţii de identitate a maşinii, o copie xerox a cărţii de identitate pentru rectificări de serii motor, şasiu, capacitate cilindrică, contractul de vīnzare – cumpărare, certificatul fiscal de la fostul proprietar dacă maşina a mai fost īnmatriculată īn ţară, fişa de īnmatriculare, copia şi originalul facturii - contractului de leasing şi actul de dobīndire tradus şi legalizat.

Declaraţia tip 002
Persoanele care deţin mai multe imobile trebuie să completeze o altă declaraţie, de tip 002, īnsă vor depune şi copia contractului de īnchiriere, a fişei imobilului - imobilelor īnchiriate şi copia actului de identitate. Termenul rămīne acelaşi, cel mult 30 de zile de la dobīndire.

Victime ale vitezei
Patru persoane aflate īntr-un autoturism au fost rănite ieri īntr-un accident rutier produs pe DN2 E85, īn apropiere de Poşta Cīlnău. Maşina cu care circulau a ieşit de pe şosea şi a plonjat spectaculos la cīteva zeci de metri īn cīmp unde s-a răsturnat. Este oarecum ciudat modul īn care a avut loc accidentul, pentru că autoturismul nu a īntīmpinat nici un obstacol pe şosea, condiţii īn care singura explicaţie a faptului că şoferul a pierdut controlul volanului este viteza excesivă. Patru echipaje de la Ambulanţă au ajuns īn scurt timp la locul accidentului şi au acordat răniţilor primul ajutor īnainte de a-i transporta la spital. Cei care i-au scos dintre fiarele maşinii au fost īnsă şoferii celorlalte maşini care treceau prin zonă. Cei patru sīnt bucureşteni şi veneau dinspre Rīmnicu Sărat către Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU