Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2734 > Prima ora Nr. 2734 de luni, 16 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora  

Dermatita, o iritaţie a pielii produsă inclusiv de factori fizici

Dermatita este o inflamaţie a pielii, produsă de diferiţi factori: fizici, chimici, toxici, paraziţi. Potrivit medicului Karmencita Pricop, factorii fizici produc dermatită solară (cīnd se stă mult la soare). Pot fi dermatite toxice produse de microbi sau de dermatite streptococice sau stafilococice produse de paraziţi.  Dermatita alergică sau de contact este produsă de sensibilitatea organismului faţă de o anumită substanţ [...]


 

Iunie, o lună fructuoasă pentru Garda Financiară:

D dosare pentru evaziune fiscală

Pe parcursul lunii iunie, Garda Financiară a verificat 183 de agenţi economici, dintre care la 155 s-au constatat abateri pentru care s-au aplicat amenzi de peste 2,7 miliarde lei. S-au depistat cazuri īn care agenţii economici se sustrăgeau de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, īn valoare totală de peste 4 miliarde lei şi s-au īntocmit 5 dosare penale prin care s-au constatat 17 infracţiuni, majoritatea de evaziune fiscală. D [...]


 

Controale īn tabere

Īncepīnd de azi, Oficiul de Protecţie a Consumatorului Buzău, īn colaborare cu  Autoritatea de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară, va demara o serie de controale la taberele şcolare din judeţ.
[...]


 

Lucrări de asfaltare la Valea Rīmnicului

Primăria din Valea Rīmnicului şi-a programat lucrările de asfaltare a principalelor străzi din comună. Cheltuielile aferente realizării lucrărilor vor fi suportate din fonduri proprii, iar mīna de lucru va fi asigurată de beneficiarii venitului minim garantat.
[...]


 

Lapte şi cornuri

Consiliul Judeţean Buzău organizează preselecţia pentru licitaţia electronică īn cadrul programului guvernamental "Cornul şi laptele". Selecţia de oferte va avea loc pīnă la ora 11.00.
[...]


 

Verificări īn şcolile neavizate sanitar

Astăzi, Autoritatea de Sănătate Publică verifică starea unităţilor de īnvăţămīnt din judeţ care nu au avize sanitare de funcţionare. Măsura a fost dispusă de Ministerul Sănătăţii, īn vederea so­luţionării problemelor din şcoli īn ceea ce priveşte dotările sanitare şi igiena.
[...]


 

Licitaţie la Vadu Paşii

Astăzi, Primăria din comuna Vadu Paşii va organiza o licitaţie pentru construcţia unei grădiniţe cu program normal īn satul Scurteşti. Suma necesară realizării proiectului este suportată din fonduri europene.
[...]


 

Igienizare la Balta Albă

Primăria din Balta Albă si-a programat lucrări de igienizare a şan­ţurilor din comună. Mīna de lucru va fi asigurată de angajaţii primăriei la lucrări publice de interes comunitar.
[...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU