Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Prima ora Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora  

La Rîmnicu Sărat,

Groapa de gunoi se mută din nou

Autoritățile rîmnicene au identificat o altă locație pentru realizarea stației de transfer a deșeurilor menajere, pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, situată în cartierul Sîrbi, în vecinătatea actualei gropi de gunoi a orașului.

Inițial, municipalitatea a decis ca RER Ecologic Service, firma care se ocupă de salubrizarea Rîmnicului, să realizeze rampa de transfer a deșeurilor menajere și animaliere pe un teren aflat în cartierul Slam, numai că intențiile edililor nu au putut fi pu [...]


 

Colica renală se tratează cu consum mare de apă

Pietrele la rinichi se for­mează atunci cînd anumite substanțe din urină (calciul și acidul uric) se cristalizează și se unesc. Afecțiunea se manifestă prin durere intensă și acută în regiunea lombară , pe o singură parte și iradiază spre organele generale externe, nevoia de a urina des. Pentru a depista această afecțiune se recoltează sînge și urină, se face o radiografie la rinichi, iar cînd este cazul și analiza cu ultrasunete.
Medicul va recomanda consumarea a cîte 2-3 litri de apă [...]


 

Stiri de Prima Ora

Sanepidul, cu ochii pe cosmetice

Inspecția Sanitară de Stat continuă seria controalelor inițiate în depozitele și magazinele care comercializează produse cosmetice. Acțiunea vizează depistarea cazurilor în care produsele se depozitează la temperaturi necorespunzătoare.

Reabilitarea sursei de apă la Măgura

Astăzi, în comuna Măgura, pe raza localității Ciuta se vor reabilita, pe o porțiune de 150 de metri, țevile de la rețeaua cu apă potabilă. La program vor participa [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU