Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2688 > Prima ora Nr. 2688 de miercuri, 23 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora  

Nici carte fără muncă, nici muncă fără carte:

Mulţi calificaţi, puţini angajaţi

Seful A.J.O.F.M. spune că unii şomeri plătesc şi cīte 800 lei pentru un curs de calificare şi tot nu se angajează


De la īnceputul anului 2007 şi pīnă īn prezent, cu ajutorul cursurilor de formare profesională, de pe băncile Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă au ieşit un număr de 315 de persoane calificate. Īngrijorător este că, după cum ne declară directorul executiv al A.J.O.F.M. Buzău, Iulian Pruteanu, "deşi sīnt absolvenţi ai cursurilor de formare profesională, foarte puţini īşi gă [...]


 

Vaginita se poate agrava īn cazul medicaţiei neadecvate

Vaginita este o boală infecţioasă des īntīlnită la femeile de orice vīrstă. Cauza este infecţioasă şi se datorează fie germenilor banali, fie gonococului, fie parazitului tricomonas, sau unor micoze (ciuperci). Formele clinice variază īn funcţie de germenul care le produce şi este īnsoţită de o simptomatologie specifică. Mai multe detalii ne oferă medicul ginecolog Dorin Neacşu: "Folosirea de medicamente f& [...]


 

Lucrări la rīul Slănic

Primăria localităţii Beceni demarează un proiect de lucrări de regularizare a porţiunii rīului Slănic, care traversează comuna. Datorită efectului de eroziune, malurile au īnceput să se surpe. Cu sprijin financiar din partea Guvernului şi a Direcţiei Apelor se va īncerca stoparea fenomenului.
[...]


 

Drumuri amenajate la Brăieşti

Primăria comunei Brăieşti organizează astăzi un amplu program de lucrări la drumurile comunale periferice. Beneficiarii ajutorului social vor asigura pietriş de pe marginea rīului Bălăneasa pentru amenajarea drumurilor din localitate.
[...]


 

Normă suplimentară la tăierea gardului viu

Angajaţii de la "Spaţii verzi" muncesc īncepīnd de azi peste program. Decizia a fost luată de primarul Constnatin Boşcodeală, care a cerut să se finalizeze pīnă la sfīrşitul lunii īn curs operaţiunea de refacere şi īntreţinere a gardului viu de pe domeniul public.
[...]


 

Lucrări la Căminul Cultural Brădeanu

Căminul Cultural din satul Smīrdan va fi de astăzi reabilitat. Totodată īncep lucrările noii grădiniţe cu program normal. Pentru realizarea proiectelor sīnt folosiţi bani de la bugetul de stat şi fonduri proprii.
[...]


 

Lansare de carte la Palatul Comunal

Palatul Comunal va găzdui astăzi  expoziţia de artă populară  "Bijuteriile vīrstei de aur". Evenimentul va prilejui şi lansarea a două cărţi, ai căror autori sīnt Elena Radu şi Aurel Anghel. Organizatorii evenimentului sīnt Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Primăria Buzău şi Asociaţia Pensionarilor de Aur. 
[...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU