Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3194 > Prima ora Nr. 3194 de luni, 26 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Măsuri de protecție


Alegerea sistemului de alarmă pentru casă

Sistemele wireless încep să ofere din ce în ce mai multe facilități: permit intervenții asupra celorlalți consumatori casnici și configurări de finețe mai mare

articol de: (C.R.)

Indiferent dacă este cu fir sau fără, sistemul de alarmare trebuie să fie perfect adaptat locuinței și proprietarilor. Chiar dacă locuiți la casă sau la bloc, securitatea familiei și a bunurilor din casă trebuie să fie principala prioritate.
Sistemele de alarmă sunt de două feluri: cu legătură între aparate prin cabluri sau wireless (cu transmiterea semnalelor prin unde radio). Sistemele cablate se montează astfel încît firele de legătură sînt postate prin canale de legătură și nu sînt la vedere. Aceste sisteme sînt mai ieftine în comparație cu sistemele wireless, dar durata de instalare este mai mare.

Instalare rapidă

În cazul sistemelor de alarmă cu cablu din categoria "hobby", instalarea este relativ simplă și se rezumă la alegerea locului unde va fi amplasat panoul de control, alimentarea acestui panou la priză, amplasarea senzorilor în locurile prin care se poate pătrunde în apartament sau casă și programarea panoului de control. Alarmele fără fir se instalează mai ușor. Pentru buna lor funcționare, însă nu se recomandă a se monta în aceeași locație cu sistemele de internet wireless decît dacă diferențele de frecvență sînt foarte mari. Un sistem integral wireless e o soluție inteligentă și se folosește atunci cînd spațiile sînt finisate și nu mai permit lucrări de instalare, cablare. Sistemele wireless încep să ofere din ce în ce mai multe facilități: permit intervenții asupra celorlalți consumatori casnici și configurări de finețe mai mare. Condiția principală e ca aceste sisteme să fie profesionale.

Sisteme simple și complexe

Un sistem antiefracție standard e alcătuit din centrala de efracție, detectori, telecomandă, elemente de armare, contacte magnetice care se aplică pe uși și ferestre, și sirenă. Sistemele mai complexe se compun, de regulă, din: bariere de protecție în infraroșu, echipamente radio, funcții de telefonie fixă sau mobilă, coduri de armare prin telefon și posibilitatea de a asigura supravegherea simultană a mai multor zone. Prețul unui sistem de alarmă wireless simplu (comunicare pe linia telefonică) costă 1.400 de lei, în timp ce unul mai complex, cu comunicator GSM, ajunge la 2.300 de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU