Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3193 > Prima ora Nr. 3193 de sambata, 24 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

S-a dat startul


Liber la reduceri!

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de preț se sancționează cu amenzi contravenționale care pot ajunge pînă la 20.000 lei

articol de: (C.R.)

Vînzarea de soldare este una din modalitățile de aplicare a reducerilor de preț și are ca efect vînzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vînzare cu amănuntul.Aceste vînzări se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de cîte 45 zile fiecare, cu condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puțin 30 zile înaintea datei de debut a perioadei de vînzări de soldare și oferite spre vînzare în mod obișnuit înaintea acestei date.

Notificare la primărie

Perioadele de soldări se stabilesc de comerciant între următoarele limite: perioada 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă-iarnă, 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară-vară. Comercianții au obligația să notifice la primăria de care aparțin perioada în care efectuează vînzările de soldare cu cel puțin 15 zile înainte de începerea operațiunilor. Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de preț se sancționează cu amenzi contravenționale care pot ajunge pînă la 20.000 lei. Vînzările promoționale nu trebuie notificate la primărie, deoarece nu sînt considerate reduceri de prețuri. O vînzare e considerată promoție dacă se referă la produsele vîndute în mod curent, disponibile și reaprovizionabile, dacă nu tinde către o vînzare accelerată a unui stoc de mărfuri pe care comerciantul nu-l va mai reaproviziona.

În limita stocului disponibil

Produsele promovate trebuie să existe pe durata întregii perioade anunțată ca promoție, în caz contrar, consumatorii vor trebui înștiințați că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil. În cazul vînzărilor promoționale, comercianții nu au voie să stabilească prețul redus mai mic decît prețul de achiziție.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU