Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > Prima ora Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Sistem electronic


Bază de date cu SMS-urile și apelurile efectuate

Sînt interzise interceptarea și reținerea conținutului comunicării sau a informațiilor consultate în timpul utilizării unei rețele de comunicații electronice

articol de: (C.R.)

Legea 298/2008 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicații electronice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr.­780/21.11.2008, a intrat în vigoare de la 20.01.2009.  Actul normativ prevede că furnizorii de rețele publice de comunicații și furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a asigura, pe cheltuiala proprie, crearea și administrarea unei baze de date în format electronic, în vederea reținerii datelor de trafic și de localizare a persoanelor fizice și juridice, precum și datelor conexe, necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului înregistrat.

Date reținute pentru șase luni

Aceste date vor fi reținute timp de 6 luni de la momentul efectuării comunicării. La art.1, alin.3, se prevede că legea nu se aplică în ceea ce privește conținutul comunicării sau informațiile consultate în timpul utilizării unei rețele de comunicații electronice. Începînd din 15.03.2009, toți furnizorii de servicii de internet sînt obligați să stocheze timp de șase luni următoarele date despre acces, corespondență, precum și telefonie: urmărirea și identificarea sursei unei comunicări; determinarea datei, orei și a duratei; identificarea destinației acesteia; identificarea tipului de comunicare; identificarea echipamentului de comunicație al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament; identificarea locației echipamentului de comunicații mobile. În conformitate cu art. 11, alin. 1 din Legea 298/2008 sînt interzise interceptarea și reținerea conținutului comunicării sau a informațiilor consultate în timpul utilizării unei rețele de comunicații electronice.
Amenzi usturătoare
Furnizorii de rețele publice de comunicații și furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a reține numai categoriile de date sus-enumerate, încălcarea acestei prevederi fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 2.500 lei și 500.000 lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU