Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Prima ora Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Notariat on-line


Notarii vor fi conectați la baza de date a Evidenței Populației

articol de: (R.B.)

Notarii vor putea accesa prin internet, cu sprijinul Ministerului Internelor și Reformei Administrative, baza de date privind evidența populației, pentru a depista actele de identitate false.
Potrivit reprezentanților Uniunii Notarilor Publici din România, procedura va fi foarte foarte simplă și va dura "exact" cinci minute. Notarul va scana la biroul său cartea de identitate a clientului, o va trimite prin Internet într-un server de aplicații securizat, conectat la baza de date privind evidența persoanelor, după care va reprimi automat un răspuns al căutării, care va consta în fotografia și datele persoanei verificate obținute direct din baza de date originală.Deși inițial s-a încercat verificarea prin linii telefonice securizate, ulterior s-a renunțat la idee din cauza costurilor relativ mari, un abonament la o astfel de linie costînd 200 de euro pe lună pentru fiecare cabinet notarial.
Accesul la linia securizată va fi operațional începînd cu prima lună a anului viitor și prin procedură se încearcă prevenirea încheierii de acte notariale prin cărți de identitate false.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU