Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3104 > Prima ora Nr. 3104 de sambata, 4 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Apărati-vă de hoți!

articol de: Corina RĂCHIȚEANU

Femeile care se află la volanul unei mașini fără a avea însoțitor sînt expuse în trafic mai multor riscuri decît bărbații. Ele pot fi o țintă ușoară pentru hoții care comit tîlhării în intersecții sau în parcări. Iar necazurile nu se opresc aici. Ce măsuri de siguranță trebuie să vă luați dacă sînteți șoferiță, vă vom prezenta în rîndurile următoare. De multe ori, hoții își așteaptă victima în locuri mai ferite și încearcă să o ia prin surprindere. În trafic, victima este avertizată  că are pană, pneul fiind înțepat chiar de ei.

În parcări

Cînd femeia de la volan oprește să verifice, hoții operează imediat. Nu țineți în torpedou actele de identitate, permisul de conducere, actele de înmatriculare ale mașinii sau orice alt fel de documente. De asemenea nu lăsați la vedere, în interiorul autovehiculului, obiecte de valoare. Dacă într-o parcare uitați unde vă este autoturismul, nu-l căutați cu ajutorul telecomenzii, deoarece riscați să apară alte persoane înaintea dumneavoastră. Cel mai bine este ca, atunci cînd parcați, să vă fixați un reper. După ce ați urcat în autoturism, asigurați-vă că ați închis și blocat ușile. În cazul unor incidente ivite în trafic în timpul mersului, opriți într-o zonă circulată, în apropierea unui polițist  sau a unei unități de Poliție. Nu interveniți în conflictele apărute în trafic. Dacă seara, cînd vă aflați la volan, sînteți cumva eroina unei glume și o altă mașina vă urmărește, reduceți viteza, dar nu opriți. Nu mergeți spre casă, ci spre un loc bine luminat și aglomerat, cum ar fi o secție de Poliție.

În trafic
Dacă un alt autovehicul vă semnalizează din spate cu farurile, iar banda întîi este liberă, eliberați banda a doua. Dacă nu veți face așa, un șofer impulsiv s-ar putea să vă facă probleme pe traseu. Fiți atente cînd opriți la benzinărie. Cînd plecați de la mașină să plătiți combustibilul, încuiați mașina. Nu lăsați pe scaune telefonul mobil, geanta, cartea de credit sau banii, pentru că îi pot tenta pe eventualii hoți din zonă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU