Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3083 > Prima ora Nr. 3083 de miercuri, 10 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Armata georgiană, made in America

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Pistoalele cu bile, doar cu autorizatie

articol de: Corina Răchițeanu

Persoanele care vor să-și cumpere arme neletale cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc, pentru protecție sau pentru întreceri de tir sportiv, trebuie să obțină, mai întîi, o autorizație de la poliție. Folosirea armelor neletale de acest gen se va putea face, din acest an, doar după eliberarea unui permis. Guvernul a înăsprit condițiile privind achiziționarea armelor neletale, modificînd Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

Cazier judiciar pentru armele cu gaze
Dacă pînă acum oricine își putea cumpăra un pistol cu bile de cauciuc sau cu aer comprimat, de la orice armurier autorizat și să îl declare în termen de cinci zile în vederea obținerii certificatului de deținător, începînd cu luna aceasta avem nevoie de autorizație pentru cumpărarea armelor din această categorie. Aceasta are o valabilitate de 90 de zile, dar se poate prelungi o singură dată pentru încă 90 de zile. După obținerea autorizației pentru achiziționarea armelor neletale, românii sînt obligați să le înscrie în permisul de portarmă. Armele cu gaze se pot achiziționa ca și pînă acum, însă notificarea trebuie însoțită și de certificatul de cazier judiciar. Puștile sau pistoalele cu aer comprimat nu pot fi introduse pe teritoriul României decît dacă deținătorul lor face dovada deținerii legale sau urmează să participe la concursuri de tir sportiv, organizate de o asociație sau un club afiliat la Fede­rația Română de Tir Sportiv sau, după caz, dacă prezintă invitația unui colecționar de arme român.

Acte necesare
Iată ce documente trebuie să depuneți la inspectoratul de poliție pentru procurarea unei arme neletale și pentru elibe-rarea permisului de portarmă: cerere tip, act de identitate, certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult șase luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferiți de una din afecțiunile care fac imposibilă autorizarea și folosirea armelor neletale, aviz psihologic din care să rezulte că sînteți apt pentru folosirea armelor de acest tip, certificat de absolvire a unui curs de instruire teore-tică în domeniul armelor și munițiilor, certificat de cazier judiciar, două fotografii cu dimensiunea 4x5 cm, dovada achitării taxelor de autorizare.

 

COMENTARII

alexandru bogdan adrian:
intrebare
ce taxe si in valoare de cat,pentru pistoale cu glont de cauciuc
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU