Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3080 > Prima ora Nr. 3080 de sambata, 6 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Închirierea unei proprietăți, doar cu contract

articol de: Corina Răchițeanu

Una dintre temerile cele mai mari atunci cînd cumperi o proprietate cu scopul de a o închiria este: "ce mă fac dacă nu găsesc chiriași?". Deși pot apărea întîrzieri sau dificultăți în găsirea chiriașilor potriviți, dacă ai achiziționat o proprietate într-o zonă bună, ai amenajat-o corespunzător și ceri o chirie adecvată, nu vei risca să rămîi cu ea neînchiriată. Înainte însă de a te grăbi să dai anunț în ziare sau să contactezi o agenție imobiliară, ai grijă de aspectul și funcționalitatea locuinței.

Modalități de promovare a proprietății
O casă murdară, dărăpănată se va închiria mult mai greu sau deloc. Dacă în casa respectivă locuiesc deja chiriași al căror contract este pe terminate, nu îi crede pe cuvînt atunci cînd îți spun că totul e în ordine. Mergi și verifică la fața locului, înainte de a arăta casa altcuiva. În ceea ce privește modul în care îți vei "promova" proprietatea, iată în continuare numai cîteva modalități: "din gură în gură" - cea mai ieftină și ușoară modalitate de promovare. Anunțăți familia, prietenii, colegii și cunoștințele că ai de închiriat res­pectiva casă.  În ziare - primul loc în care caută potențialii chiriași sînt anunțurile imobiliare din ziare. Descrie-ți proprietatea corect, dar pune-i în valoare calitățile. Menționează în anunț reguli de genul "nu sînt permise animalele de casă" pentru a nu pierde timp cu persoane care nu pot respecta aceste criterii. Bannere și afișe - folosește-le mai ales dacă proprietatea se află într-o zonă foarte circulată, dar și pentru ca vecinii tăi să le vadă. E posibil ca ei să o recomande cuiva. Pe Internet există numeroase site-uri dedicate anunțurilor imobiliare. Documentează-te și alege unul serios, cu anunțuri numeroase și clare. Printr-o agenție imobiliară - o metodă sigură, care îți va economisi mult timp, dar se poate dovedi costisitoare (agențiile percep un comision).

Nu amînați semnarea contractului
Odată aleși chiriașii potriviți, nu uita cît de important este contractul de închiriere. Nu amîna semnarea lui și ai grijă ca el să includă neapărat următoarele detalii: perioada exactă a închirierii, chiria - suma, mo-neda în care se face plata, data plății lunare, modul de plată etc, garanția - idem ca pentru chirie, ce include chiria, reguli - alte precizări legate de animale de casă, activități interzise etc. Cu cît contractul este mai clar și mai complet, cu atît mai ușoară și plăcută va fi relația ta cu chiriașii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU