Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3075 > Prima ora Nr. 3075 de luni, 1 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Șase moduri de a trimite bani în străinătate

articol de: C.R.

Dacă vreți să ajutați cu bani pe cineva care se află departe de dumneavoastră, o puteți face prin mandat poștal. În caz de urgență, banii pe care îi trimiteți pot ajunge în cel mult o oră. Aveți la dispoziție șase metode, dar în fiecare caz trebuie să achitați un comision.
Dacă destinatarul nu se grăbește să încaseze banii, puteți alege să-i trimiteți prin mandat poștal intern clasic. Prin intermediul acestuia puteți trimite sume de bani la adresa poștală a persoanei în cauză sau direct în contul bancar, în cazul persoanelor juridice.

Limită la sumele trimise
Prin poștă, banii ajung în patru zile lucrătoare. Dacă e grabă mare, puteți alege o variantă mai rapidă. Mandatul electronic (E-mandat) asigură transferul banilor pe cale electronică în țară către orice fel de destinatar. Banii ajung în 24 de ore (în mediul urban) și 48 de ore (în mediul rural). Prin mandatul on-line, banii trimiși de dumneavoastră ajung în cel mult o oră, iar destinatarul trebuie să-i aștepte la ghișeul oficiului. Mandatul poștal internațional asigură expedierea unor sume maxime admise atît în statele UE, cît și în alte țări. Pentru spațiul UE, suma maximă e de 550 euro/mandat, iar pentru celelate state de 500 dolari/mandat. Prin mandatul Eurogiro banii ajung mai repede decît în cazul mandatului poștal internațional. Sumele transmise nu pot fi mai mari de 5.000 euro pentru Austria, 550 euro pentru Spania, 2.500 euro pentru Ungaria.

Bani și corespondență
Ca să nu fiți luați prin surprindere de tarifele practicate de Poșta Română, vă spunem mai jos ce taxe se percep la sumele transmise, pentru fiecare mandat în parte: mandat poștal clasic (persoane fizice): 1 la sută din sumă plus 2,5 lei taxă fixă; mandat internațional: la fiecare 100 de euro transmiși se achită 9,86 lei; mandat poștal clasic (persoane juridice): 1 la sută din suma transmisă plus 2,5 lei taxă fixă; E-mandat: 1 la sută din suma transmisă plus 5 lei taxă fixă; mandat on-line: 1 la sută din suma transmisă plus 10 lei taxă fixă;. mandat Eurogiro: la fiecare 100 de euro transmiși se achită 13,7 lei. La mandatul on-line, pe lîngă bani, se poate trimite și cores­pondență, o telegramă în care expeditorul poate specifica pentru ce sînt banii. Pentru acest serviciu se percepe o taxă care se stabilește în funcție de numărul de cuvinte folosite.

 

COMENTARII

Alina:
nimic clar
titlul vorbeste despre cum sa trimiti bani IN STRAINATATE,iar continutul despre cum se trimit bani in tara. Exceptional autor al acestui subiect miraculos.
muresan radu:
lipsa de profesionalism sau...neseriozitate?!
Pana la urma, care sunt cele 6 moduri de a transmite bani in strainatate?!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU