Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3030 > Prima ora Nr. 3030 de miercuri, 9 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Împrumuturi pentru studii


Viitor îndatorat

Băncile se întrec în oferte de credite pentru studenți

articol de: Elena Iosif

Băncile fac oferte tentante tinerilor cînd vine vorba de pregătirea profesională, de vacanțe sau de distracție pur și simplu.
Orice tînăr care  dorește să-și continue studiile în străinătate sau să plece cu prietenii într-o excursie, dar nu are bani, trebuie să se intereseze la bănci și să analizeze ofertele care sînt atît de tentante, încît imediat poate începe să viseze la viitor. Chiar dacă ești student băncile se întrec în a-ți face oferte de credite pentru continuarea studiilor, cazare sau chiar pentru vacanțe.

Bănci cu oferte pentru tineri
O bancă oferă tinerilor, studenți sau absolvenți de studii superioare, cu diplomă de licență, credite pentru a-și acoperi cheltuielile pe perioada studiilor. Cei interesați de acest lucru  trebuie să știe că nu au nevoie de giranți, iar dobînda variază în funcție de moneda în care a fost făcut împrumutul. Tinerii pot obține sume de bani cuprinse între 1.000 și 10.000 de euro, iar dacă vor să achite creditul în avans trebuie să știe că nu se percep comisioane. Acest tip de credit este destinat celor care vor să studieze în străinătate. O altă instituție bancară pune la dispoziția studenților un împrumut care le oferă posibilitatea de a-și cumpăra un calculator sau un telefon mobil, sau poate chiar de a merge la mare sau la munte împreună cu prietenii. Pentru a putea beneficia de acest lucru tinerii trebuie să meargă la bancă cu buletinul și cu o adeverință din care să reiasă faptul că mai au doi ani pînă la terminarea studiilor universitare sau urmează cursuri postuniversitare. Aceeași instituție oferă tinerilor un card de debit în lei, care se poate folosi atît în țară cît și în străinătate. Pentru acest tip de card este suficient să vii la unul dintre sediile băncii cu o poză tip buletin, carnetul de student valabil pe anul în curs și actul de identitate. În doar câteva zile vei avea propriul card personalizat. Și elevii de peste 14 ani pot beneficia de un card internațional în lei, cu comisioane reduse și dobîndă specială. Elevii pot obține un astfel de card dacă vin la bancă cu unul din părinți și completează un formular.

Împrumuturile părinților în numele copiilor
Aproape toate băncile sprijină tinerii în realizarea profesională.  Dacă trebuie să-ți plătești taxa la facultate sau studiile postuniversitare și ai venituri sigure, poți apela la creditul pentru studii. Și părinții pot face astfel de credite dacă au copii la liceu sau la școală. Se cer însă fie garanții reale, cum ar fi ipoteca asupra bunurilor imobile, fie plata unui comision de risc și încheierea unei asigurări de viață.


Încurajarea studiilor
Statul a fost dintotdeauna interesat de promovarea studiilor în rîndul tinerilor și nu numai. Pentru șomeri sau cei cu studii medii organizează cursuri de ca-
lificare pentru a-i ajuta să obțină un loc de muncă mai bun, iar pentru elevi și studenți a acordat dintotdeauna burse sau tabere gratuite pentru a-i stimula să învețe, să se pregătească pentru viitor. Acum a venit și rîndul băncilor care vor să-i ajute pe cei care vor să învețe, dar nu au suficienți bani pentru acest lucru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU